Στους ανακριτές ο άνθρωπος που "έκρυψε" 17 εκατομμύρια απο εξοπλισμούς!


ImageΥπό πλήρη μυστικότητα εμφανίστηκε στις ανακριτικές αρχές ο ο χρηματιστής και νομικός Σπύρος Μεταξάς, ο οποίος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο που του παραδόθηκε, «έκρυψε» 17 εκατομμύρια δολάρια του πρώην αναπληρωτή γενικού διευθυντή Εξοπλισμών Αντώνη Κάντα.

Ο Μεταξάς σύμφωνα με το Βήμα παρουσιάστηκε στις 15 Απριλίου και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στις 28 Μαίου.


Σύμφωνα με το κατηγορητήριο και τις απολογίες Κάντα, η δραστηριότητα του χρηματιστή, ο οποίος δηλώνει ως επάγγελμα νομικός σύμβουλος, είναι το πρόσωπο το οποίο του είχε υποδείξει πώς θα κρύψει και θα «ξεπλύνει» μίζες 17 εκατ. δολάρια από τις προμήθειες εξοπλιστικών προγραμμάτων. Ήταν εκείνος που του υπέδειξε να καταθέσει σε ελβετικές τράπεζες κατ' αρχάς μέσω υπεράκτιων εταιρειών και καταπιστεύματος (Olav Engineering) τα χρήματα τα οποία εισέπραττε τμηματικά για τις υπηρεσίες του ή την ανοχή που επεδείκνυε για τις υπερτιμολογημένες προμήθειες.

Το δίκτυο απόκρυψης των «μαύρων χρημάτων» φαίνεται ότι αρχικά το είχε στήσει ο άλλος κατηγορούμενος και τραπεζίτης Φάνης Λιγυνός, τον οποίο διαδέχθηκε ο Σπ. Μεταξάς. Ο τελευταίος ήταν εκείνος που του υπέδειξε πώς να μεταφέρει τα χρήματα μέσω του καταπιστεύματος σε ελβετική τράπεζα της Σιγκαπούρης, όπου πάντως εντοπίστηκαν.
Πηγή: onalert.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις