Προσλήψεις 500 ειδικών φρουρών και 350 λιμενοφυλάκων μέσα στο καλοκαίρι

Θερμό αναμένεται να είναι το φετινό καλοκαίρι για τις προσλήψεις στο Δημόσιο.Συνολικά, θα γίνουν 850 προσλήψεις για μόνιμο προσωπικό σε Ελληνική Αστυνομία και Λιμενικό. Δείτε αναλυτικά... παρακάτω πότε και πώς θα γίνουν οι νέες προσλήψεις:

500 ειδικοί φρουροί στην ΕΛ.ΑΣ.

Νέος διαγωνισμός για 500 ειδικούς φρουρούς αναμένεται προς τα τέλη του καλοκαιριού. Η πρόσληψη των ειδικών φρουρών γίνεται με βάση τα κατωτέρω αντικειμενικά κριτήρια: το γενικό βαθμό απολυτηρίου Λυκείου ή πτυχίου ΤΕΕ (Β’ κύκλου) ή απολυτηρίου ΕΠΑΛ ή πτυχίου ΕΠΑΛ, την εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων ως έφεδροι αξ/κοί ή σε ειδικές δυνάμεις ή ως ΕΠΥ ή ως ΕΠΟΠ στις Ένοπλες Δυνάμεις ή στην Προεδρική Φρουρά, το επίπεδο γνώσης ξένης γλώσσας, την κατοχή πτυχίου δημόσιου ΙΕΚ ειδικότητας «Στέλεχος Υπηρεσιών Ασφαλείας».

350 υπαξιωματικοί και λιμενοφύλακες στο Λιμενικό

Δύο διαγωνισμοί αναμένεται να «τρέξουν» για το Λιμενικό μέσα στο καλοκαίρι. Σύμφωνα με τον πρώτο, θα προσληφθούν 110 δόκιμοι υπαξιωματικοί. Την περασμένη Πέμπτη ο υπουργός Ναυτιλίας, Μ. Βαρβιτσιώτης, υπέγραψε την απόφαση για την πρόσληψη του νέου προσωπικού. Οι θέσεις θα καλυφθούν σε ποσοστό 50% με αποφοίτους ΑΕΝ (30% πλοιάρχων και 20% μηχανικών) και 50% με πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ (30% και 20% αντίστοιχα). Απαραίτητη επίσης προϋπόθεση είναι οι υποψήφιοι να είναι κάτοχοι πτυχίου στην αγγλική γλώσσα και ESDL στο χειρισμό ηλεκτρονικού υπολογιστή. Αν οι θέσεις σε κάποια από τις δύο κατηγορίες δεν καλυφθούν θα συμπληρωθούν ως εξής: Οι κενές θέσεις για τους ΑΕΝ Πλοιάρχων από τους ΑΕΝ Μηχανικών και αντίστροφα και οι κενές θέσεις για τους πτυχιούχους ΑΕΙ από πτυχιούχους ΤΕΙ και αντίστροφα. Μέσα καλοκαιριού θα βγει και δεύτερη προκήρυξη για 240 λιμενοφύλακες.

(Ε.Τ. 27/05/2014 – ΣΟΦΙΑ ΕΜΜΑΝΟΗΛΙΔΟΥ - semmanoilidou@e-typos.com)

http://staratalogia.blogspot.gr/2014/05/500-350.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις