Ξεκίνησε η τουρκική άσκηση Beyaz Firtina …χάος στο Αιγαίο

Σε απόλυτη ετοιμότητα βρίσκεται το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) για την πρόληψη… εκτροπών, καθώς ξεκίνησε η ετήσια άσκηση «Beyaz Fırtına 2014», που εκτείνεται από τη Θάλασσα του Μαρμαρά στο Αιγαίο και μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο.
Η άσκηση θα διαρκέσει συνολικά 13 ημέρες, δηλαδή θα ολοκληρωθεί την πρώτη μέρα του Ιουνίου. Στην άσκηση συμμετέχουν συνολικά 53 μονάδες επιφανείας διαφόρων τύπων του τουρκικού Ναυτικού, τέσσερα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας και 13 ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα.

Η τουρκική Ακτοφυλακή διαθέτει 17 συνολικά πλωτά μέσα διαφόρων τύπων και τέσσερα ελικόπτερα. Ενδιαφέρον έχει και η συμμετοχή της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών MIT, με ένα αεροσκάφος συλλογής ηλεκτρονικών πληροφοριών – υποκλοπών.
Στην άσκηση που είναι διακλαδική συμμετέχει η τουρκική Αεροπορία έχοντας διαθέσει οχτώ μαχητικά αεροσκάφη και ένα αεροσκάφος ρυμούλκησης εναέριου στόχου. Το τελευταίο αυτό δεδομένο οδηγεί στο συμπέρασμα ότι θα γίνει χρήση πραγματικών πυρών και εκτοξεύσεις πυραύλων (αντιαεροπορικών και ενδεχομένως αέρος-αέρος).
Η εμπειρία από ασκήσεις αυτού του μεγέθους, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η τουρκική παραβατική δραστηριότητα θα είναι πλούσια (ήδη είναι) και ότι τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη θα έχουν πολύ δουλειά… Το Πολεμικό Ναυτικό ήδη παρακολουθεί εξαιρετικά στενά την άσκηση… με διάφορες μεθόδους, τεχνικές και μη.
http://www.defence-point.gr/news/?p=102762

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις