Κύπρος: Στα κατεχόμενα για συναυλία, παρά τις αντιδράσεις, οι Deep Purple



Τα συνεχή διαβήματα κυπριακής κυβέρνησης αλλά και της ομογένειας, αγνόησαν οι Deep Purple, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν συναυλία στα κατεχόμενα. Η αποστολή που μετέφερε το θρυλικό συγκρότημα έφτασε το βράδυ της Παρασκευής στις κατεχόμενες περιοχές, από το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου.


Σύμφωνα με την
 κυπριακή ιστοσελίδα Sigmalive, το συγκρότημα δίνει συναυλία το βράδυ του Σαββάτου με αφορμή τα 25χρονα του "πανεπιστημίου εγγύς ανατολής". Η συναυλία σκοπίμως δεν έχει αντίτιμο εισόδου. Στόχος των διοργανωτών είναι η ανάδειξη της παράνομης οντότητας του ψευδοκράτους μέσω προβολής τέτοιου είδους εκδηλώσεων με συγκροτήματα πολύ μεγάλου βεληνεκούς.

Επισημαίνεται ότι οι Deep Purple έλαβαν ένα τεράστιο ποσό από τους διοργανωτές, που υπολογίζεται γύρω στο ένα 1 εκατ. ευρώ, για την πραγματοποίηση της συναυλίας.

Άξιο αναφοράς, το γεγονός ότι ότι στο πρόγραμμα τον συναυλιών των Deep Purple στην επίσημη ιστοσελίδα τους, γίνεται παραπλανητική αναφορά σε συναυλία που θα δώσουν το Σάββατο στο στάδιο ελευθερία στη Λευκωσία, χωρίς να διευκρινίζεται ότι πρόκειται για τις κατεχόμενες περιοχές. Πατώντας στον συγκεκριμένο σύνδεσμο, ο επισκέπτης οδηγείται στην ιστοσελίδα του "πανεπιστημίου εγγύς ανατολής".

Μιλώντας στο Sigmalive, o γενικός διευθυντής του Kυπριακού υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Ζήνων, ανέφερε ότι μόλις έγινε γνωστή η πρόσθεση των κατεχομένων για πρόσκληση των  Deep Purple στα κατεχόμενα για συναυλία, πριν από περίπου τρεις εβδομάδες, το υπουργείο προέβη σε διαβήματα σε μια προσπάθεια ματαίωσης της εκδήλωσης αλλά αυτά έπεσαν στο κενό. 
skai

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις