Το 2016 και το 2017 εκτοξεύονται οι τηλεπικοινωνιακοί δορυφόροι HELLAS SAT 3 & 4

Το 2016 πρόκειται να εκτοξευτεί ο πρώτος από τους 4 συνολικά δορυφόρους τηλεπικοινωνιών που θα αποκτήσει ο όμιλος ARABSAT/HELLAS SAT τα επόμ,ενα χρόνια στο πλαίσιο του επενδυτικού προγράμματος που ανακοινώθηκαν απο την εταιρεία πρόσφατα. Ο δορυφόρος HELLAS SAT 3 – IS θα χρησιμοποιηθεί από κοινού απο τις εταιρείες INMARSAT και HELLAS SAT στο πλαίσιο συμφωνίας που υπογράφηκε την περασμένη εβδομάδα. Ο κοινός δορυφόρος θα φέρει εξοπλισμό για δύο ξεχωριστές χρήσεις: Η πρώτη είναι οι κινητές δορυφορικές υπηρεσίες S Band της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την επονομασία EuropaSat, οι οποίες αναπτύσσονται μετά την αδειοδότηση του INMARSAT από την Ευρωπαϊκή Ένωση τον Μάϊο του 2009, με σκοπό την παροχή δορυφορικών υπηρεσιών διασύνδεσης αεροπορικών επιβατών σε Πανευρωπαϊκή κάλυψη.

Η δεύτερη χρήση είναι η εγκατάσταση 44 αναμεταδοτών στο δορυφόρο HELLAS SAT 3, οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για την αντικατάσταση του υφιστάμενου δορυφόρου HELLAS SAT 2 και για την περαιτέρω ανάπτυξη των δορυφορικών επικοινωνιών της HELLAS SAT. Ο δορυφόρος θα κατασκευαστεί από την γαλλική εταιρεία THALES ALENIA SPACE και προγραμματίζεται να εκτοξευθεί εντός του 2016 και να τεθεί σε τροχιά στις 39 Μοίρες Ανατολικά.Σύμφωνα με τον Χριστόδουλο Πρωτόπαπα, Διευθύνοντα Σύμβουλο της HELLAS SAT ο νέος δορυφόρος HELLAS SAT 3 - IS, θα ελέγχεται από ελληνικό έδαφος από τους μηχανικούς της HELLAS SAT, θα εξυπηρετήσει τους υφιστάμενους και μελλοντικούς πελάτες της εταιρείας με επιπλέον δορυφορική χωρητικότητα.
H εταιρεία HELLAS SAT σκοπεύει να εκτοξεύσει εντός του 2017 ακόμα ένα δορυφόρο με την ονομασία HELLAS SAT 4, ο οποίος θα παρέχει ευρεία και ισχυρή δορυφορική κάλυψη στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική για πολλαπλές και καινοτόμες υπηρεσίες δεδομένων και δορυφορικής τηλεόρασης.Επιπρόσθετα σύμφωνα με τον Χριστόδουλο Πρωτοπαπά από το νέο δορυφόρο HELLAS SAT 4 θα παρέχονται οι καινοτόμες δορυφορικές υπηρεσίες Ka μέσα από πολλαπλές δορυφορικές δέσμες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συστοιχία των δύο δορυφόρων HELLAS SAT 3 και HELLAS SAT 4 στην ίδια τροχιακή θέση των 39 μοιρών Ανατολικά, θα παρέχει αφενός ύψιστη αξιοπιστία, εφεδρεία και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τους πελάτες της HELLAS SAT για τα επόμενα 20 χρόνια. Όπως δήλωσε ο Χριστόδουλος Πρωτόπαπας, ο δορυφόρος HELLAS SAT 4 περιλαμβάνεται ήδη στο αναπτυξιακό πρόγραμμα του Ομίλου και αυτές τις μέρες αξιολογούνται οι προσφορές των κατασκευαστών.

http://defencenews.gr/index.php/diethneis-sxeseis/paragontes-isxios/412-to-2016-kai-to-2017-ektokseyontai-oi-tilepikoinoniakoi-doryforoi-hellas-sat-3-4

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις