Σε βάθος... πενταετίας θα πάρουν τα στελέχη ΕΔ τα αναδρομικά!

 Τι προβλέπει η συμφωνία με τον Σταϊκούρα
 Δεν ξεπερνούν τα 5.000 ευρώ για τον καθένα!
 Από Ιανουάριο θα δοθούν οι αυξήσεις στους μισθούς


ΣΤΑΔΙΑΚΑ και σε... βάθος πενταετίας θα επιστραφούν στους στρατιωτικούς - σώματα ασφαλείας τα χρήματα που τους αναλογούν μετά την... απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές των αποδοχών τους αναδρομικά από την 1η Αυγούστου του 2012. Αυτό προκύπτει, σύμφωνα με τις πληροφορίες, από τις διαβουλεύσεις που είχε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας με τους εκπροσώπους των κλάδων.

Το συνολικό ποσό φτάνει τα 379 εκατ. ευρώ, αλλά από αυτό θα αφαιρεθούν το κοινωνικό μέρισμα που πήραν τα στελέχη ΕΔ-ΣΑ που οι μεικτές μηνιαίες αποδοχές τους δεν υπερβαίνουν τα 1.500 ευρώ. Κι αυτό διότι με την επιστροφή των χρημάτων που είχαν περικοπεί οι αποδοχές τους θα υπερβαίνουν τα 1.500 και ως εκ τούτου δεν δικαιούνται κοινωνικό μέρισμα.

Ακόμη, θα γίνει συμψηφισμός με τα ποσά που καταβλήθηκαν στους στρατιωτικούς-σώματα ασφαλείας από το καλοκαίρι του 2012 όταν και ξεπάγωσαν οι μισθολογικές προαγωγές. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, μετά από τα παραπάνω, το ποσό που θα αναλογεί στον καθένα θα κυμαίνεται κατά μέσο όρο γύρω στις 5.000 ευρώ και θα τους αποδοθεί σε βάθος πενταετίας.

Τώρα, όσον αφορά την αναπροσαρμογή των αποδοχών τους στα προ 1ης Αυγούστου 2012 δεδομένα που θα ισχύσει από την 1/1/2015, σύμφωνα με τους υπολογισμούς, το ετήσιο κόστος για τον κρατικό προϋπολογισμό θα αγγίζει τα 200 εκατ. ευρώ. Το συνολικό κόστος και οι ρυθμίσεις που θα αποφασισθούν δεν αναμένεται να δημιουργήσουν ιδιαίτερα προβλήματα στην κυβέρνηση που πάντως θα ενημερώσει σχετικά και τους εκπροσώπους της «τρόικας». Οι τελευταίοι, ως γνωστόν, είχαν επισημάνει τον κίνδυνο οι συγκεκριμένες δικαστικές αποφάσεις να έχουν ως συνέπεια να δημιουργηθούν «μαύρες τρύπες» στον προϋπολογισμό. Από το υπουργείο Οικονομικών ωστόσο εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι το ζήτημα θα αντιμετωπισθεί χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες και κυρίως χωρίς να παραστεί ανάγκη για τη λήψη νέων μέτρων. Ενδεχόμενο που είχε τεθεί κατ' επανάληψη στο παρελθόν από την πλευρά των δανειστών. Το κενό θα καλυφθεί με άλλους πιο ανώδυνους τρόπους, διαβεβαιώνουν από την κυβέρνηση.

(ΠΑΡΟΝ 13/07/2014 – Σ.Λ.)

http://staratalogia.blogspot.gr/2014/07/blog-post_13.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις