Αρματοφορείς για την Εθνική Φρουρά στην Κύπρο

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «defence-point.gr», στην προμήθεια αρματοφορέων (κεφαλών και ρυμουλκουμένων) πρόκειται να προχωρήσει σύντομα η Εθνική Φρουρά της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η προμήθεια αφορά 12 αρματοφορείς (κεφαλές και ρυμουλκούμενα) και πρόκειται να υλοποιηθεί μέσω διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας.
Λεπτομέρειες για το προϋπολογιζόμενο κόστος της προμήθειας αλλά και τις επιθυμητέςεπιχειρησιακές και τεχνικές προδιαγραφές δεν έχουν γίνει προς το παρόν γνωστές. Σε κάθε περίπτωση η συγκεκριμένη προμήθεια αποτελεί θετική εξέλιξη για λόγους τόσο ουσιαστικούς όσο και συμβολικούς.

Σε ό,τι αφορά την ουσία, είναι αυτονόητο ότι η απόκτηση των αρματοφορέων αυξάνει τη στρατηγική αλλά και τακτική κινητικότητα της Εθνικής Φρουράς, αναβαθμίζοντας τη δυνατότητα άμεσης επέμβασης των βαρέων μηχανοκίνητων δυνάμεων σε περιοχές ενδιαφέροντος.
Σε ό,τι αφορά τον συμβολισμό, η σχεδιαζόμενη προμήθεια, αφενός αποτελεί θετική ένδειξη ανάκαμψης της κυπριακής οικονομίας (απόδειξη της σοβαρότητας και της αποτελεσματικότητας του κυπριακού Ελληνικού τόσο σε επίπεδο κρατικών δομών όσο και κοινωνίας, τουλάχιστον συγκριτικά με το… εθνικό κέντρο) και αφετέρου ότι η εξοπλιστική «αγρανάπαυση» που ταλάνισε την Εθνική Φρουρά για πολλά χρόνια επιτέλους διακόπτεται.
Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με ανοικτές πηγές η Εθνική Φρουρά σήμερα επιχειρεί 82 άρματα μάχης (54 T-80U, 28 T-80UK), 52 AMX-30B2 και 82 M48A5 MOLF.
http://www.defence-point.gr/news/?p=106132

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις