Καταστάσεις Επιβίβασης - Τι μέλλει γενέσθαι;


http://www.onalert.gr/files/Image/ONALERTPHOTOS/DOCUMENTS/arthro_epivivasi.jpgΤο νομοσχέδιο που κατέθεσε η ΑΝΥΕΘΑ Φώφη Γεννηματά είχε μια δέσμη ρυθμίσεων για το προσωπικό . Περιελάμβανε όμως και δύο ακόμη μέτρα τα οποία “κόπηκαν” από το τελικό κείμενο. Και ήταν και τα δύο σημαντικά.

Το πρώτο είχε να κάνει με τις περιβόητες πλέον “καταστάσεις επιβίβασης”, oι οποίες

ήταν από τις πρώτες που κόπηκαν όταν άρχισαν τα υποτιθέμενα μέτρα “συμμαζέματος” στις ΕΔ. Λέμε υποτιθέμενα, γιατί υπήρχαν πολλά άλλα που θα μπορούσαν να “κοπούν” και να έχουν μεγαλύτερο και καλύτερο αποτέλεσμα. Οι δωρεάν μετακινήσεις των στρατιωτικών δεν έπρεπε να ήταν από τα πρώτα μέτρα περικοπών που ελήφθησαν. Αλλά έτσι έγινε.
Από τότε υπήρξαν πολλές υποσχέσεις και πολλά “θα το δούμε το θέμα” αλλά λύση δεν υπήρξε. Στο νομοσχέδιο η κα Γεννηματά είχε συμπεριλάβει άρθρο που προέβλεπε ότι οι στρατιωτικοί θα δικαιούνται “κατάσταση επιβίβασης” για κάθε τετραήμερη άδεια. Το άρθρο “κόπηκε” ,άγνωστο από ποιον.

Το δεύτερο μέτρο είχε να κάνει με τους ΕΜΘ και την δυνατότητα να γίνονται αξιωματικοί. Και αυτό κόπηκε από την τελική διαμόρφωση του κειμένου του νομοσχεδίου καθώς υπήρχαν -όπως πάντα- αντιδράσεις από τα Γενικά Επιτελεία και ειδικά το ΓΕΕΘΑ.


 
Πηγή: OnAlert

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις