Αναστασιάδης: «Η λύση του Κυπριακού θα είναι συμβιβασμός»


Αναστασιάδης: «Η λύση του Κυπριακού θα είναι συμβιβασμός»

Οι διαπραγματεύσεις με τους Τουρκοκύπριους δεν προχωρούν, παραδέχτηκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, τονίζοντας ότι οι ενεργειακές ανάγκες της Τουρκίας ίσως να είναι το μόνο κίνητρο της Άγκυρας για λύση του Κυπριακού.

«Έχει καθοριστεί τον Σεπτέμβριο μια συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, αλλά λείπει η μεθοδολογία ώστε να μπούμε στον πραγματικό διάλογο» λέει σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής.


Ο κ. Αναστασιάδης τονίζει ότι το Κοινό Ανακοινωθέν του περασμένου Φεβρουαρίου είναι η «ασπίδα» των Ελληνοκυπρίων, ενώ υπογραμμίζει ότι η Λευκωσία δεν πρόκειται να διαπραγματευθεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα με την Άγκυρα.

«Η λύση του Κυπριακού δεν πρέπει να αφήσει σε κανέναν το αίσθημα ότι είναι νικητής και σε άλλους ότι είναι ηττημένοι. Η λύση θα είναι συμβιβασμός» προσθέτει.

Τέλος υπερασπίζεται τη στροφή της εξωτερικής πολιτικής της Λευκωσίας προς τη Δύση και ετοιμάζεται να επισκεφθεί το Λευκό Οίκο το φθινόπωρο.

«Οι χώρες που μπορούν και είναι έτοιμες να ασκήσουν επιρροή προς την Τουρκία, όπως οι ΗΠΑ και η ΕΕ, πρέπει να εμπλακούν στη διαδικασία λύσης του Κυπριακού» τονίζει ο κύπριος πρόεδρος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις