Ποιοι "αδειάζουν" τον Βενιζέλο για τις ανακοινώσεις του περί πυρομαχικών στους Κούρδους!

Image
“Έπεσαν” από τα σύννεφα στο ΓΕΕΘΑ μόλις άκουσαν τον υπουργό Εξωτερικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να ανακοινώνει ότι κατόπιν εισηγήσεως του ΓΕΕΘΑ θα στείλουμε πυρομαχικά στους Κούρδους που μάχονται τους τζιχαντιστές.

Έκπληξη αλλά και οργή μεταδίδεται από στρατιωτικές πηγές. Κι αυτό γιατί όπως λένε στο Onalert “η μοναδική επαφή που έγινε από το ΥΠΕΞ με το ΓΕΕΘΑ ,ήταν για να ερωτηθούμε αν μπορούμε να διαθέσουμε πυρομαχικά που έχουν κατασχεθεί. Η απάντηση ήταν θετική με την κατηγορηματική επισήμανση ότι αυτά θα διατεθούν μόνο σε κάποιο διεθνή οργανισμό.Πουθενά αλλού. Και μετά ακούσαμε την ανακοίνωση”!

Από την άλλη πλευρά ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες δεν έχει τοποθετηθεί για το θέμα, για να δούμε τι έχει τελικά συμβεί. Ήταν πρωτοβουλία του κ.Βενιζέλου; Χωρίς να έχει ενημερώσει κανέναν;

Οι ίδιες πηγές επιμένουν ότι τα πυρομαχικά ακόμη και μετά από τις δηλώσεις Βενιζέλου θα διατεθούν όχι απ΄ ευθείας στους Κούρδους .
Η αλήθεια είναι ότι από χθες με όποιον κι αν έχει επικοινωνήσει το Onalert, δηλώνει πλήρη άγνοια για τα όσα ανακοίνωσε ο Βενιζέλος. Φθάσαμε στο σημείο να ρωτήσουμε και τα ΕΑΣ αν έχουν εντολή να δώσουν κάποια παρτίδα πυρομαχικών. Η απάντηση ήταν κατηγορηματικά αρνητική.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις