Νέα διαβεβαίωση Σαμαρά για το μισθολογικό των ενστόλων

Νέα διαβεβαίωση Σαμαρά για το μισθολογικό των ενστόλων

Για την επίλυση των μισθολογικών προβλημάτων των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας αλλά και για την ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος, δεσμεύθηκε ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς κατά την επίσκεψή του στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι.

«Παρά την ασφυκτική δημοσιονομική συγκυρία, θέλουμε να προσφέρουμε με ότι μέσο μπορούμε και να συμβάλλουμε στον εκσυγχρονισμό του Σώματος», ανέφερε ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς και πρόσθεσε:
«Η πολιτεία, θα το δείτε στην πράξη, θα κάνει κάθε δυνατό για να ικανοποιήσει και το μισθολογικό πρόβλημα των Σωμάτων Ασφαλείας. Προς αυτή την κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού έχουμε δρομολογήσει εργασίες για την προμήθεια 372 νέων οχημάτων, που θα ενταχθούν στο Πυροσβεστικό Σώμα. Είναι στο τελικό στάδιο η διαδικασία εκσυγχρονισμού του υπάρχοντος εξοπλισμού και έχει ξεκινήσει η άλλη διαδικασία, έτσι ώστε στην επόμενη αντιπυρική περίοδο νέα εναέρια μέσα να συνδράμουν το έργο των επίγειων δυνάμεων. Την ίδια στιγμή 500 δόκιμοι Πυροσβέστες ενίσχυσαν το έμψυχο δυναμικό του Πυροσβεστικού Σώματος. Και εδώ πρόκειται για νέους ανθρώπους με μεγάλη διάθεση για προσφορά στην Ελλάδα και στο κοινωνικό μας σύνολο».
Παράλληλα ο Πρωθυπουργός εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους πυροσβέστες για το έργο τους και μίλησε για το τέλος της κρίσης. Χαρακτήρισε μάλιστα τους πυροσβέστες ως πρότυπο για το μέλλον.
 «Η πατρίδα μας μπορεί να πάει μπροστά μόνο όταν ο καθένας και η καθεμία πράττει το καθήκον του. Τότε, θα προχωρήσουμε μπροστά και αφήνουμε στο τέλος αυτής της κρίσης, που περνάμε αυτή τη στιγμή, τα δύσκολα οριστικά πίσω μας, στο παρελθόν. Υπάρχει ένα μέλλον που ανοίγει διάπλατα μπροστά μας και εσείς είστε το παράδειγμα που μπορεί σήμερα ένας νέος Έλληνας και μια νέα Ελληνίδα να ακολουθήσει», τόνισε χαρακτηριστικά.
Διαβάστε αναλυτικά τον χαιρετισμό του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά:
«Θέλησα προσωπικά να σας συγχαρώ και θέλω ο Ελληνικός λαός να πληροφορηθεί ότι τη φετινή αντιπυρική περίοδο η Πυροσβεστική έφερε σε πέρας την αποστολή της με ένα πραγματικά εκπληκτικό αποτέλεσμα. Γυναίκες και οι άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος προστάτευσαν το περιβάλλον, προστάτευσαν τον δασικό μας πλούτο, τη χώρα μας και αντιμετώπισαν κάθε απειλή, την ώρα ακριβώς που αυτή εκδηλωνόταν. Καταβάλλατε μια προσπάθεια υπεράνθρωπη με ελλείψεις στα εναέρια μέσα, με ελλείψεις στον εξοπλισμό και το αποτέλεσμα αυτό γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακό, εάν αναλογιστεί κανείς τις δύσκολες, τις αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες επιχειρήσατε.
Θέλω να σημειώσω και εγώ ορισμένα στατιστικά στοιχεία που ελπίζω τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να τα μεταφέρουν στον Ελληνικό λαό και να φωτίσουν αυτή την πραγματικότητα. Συγκρίνοντας τα φετινά με τα περσινά στοιχεία, το ποσοστό των εκτάσεων που κάηκαν είναι μειωμένο κατά 45% και σε σχέση με τον μέσο όρο των τελευταίων δεκαέξι ετών είναι μειωμένα κατά 71%. Από το σύνολο των δασικών πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν φέτος, το 75% όπως πράγματι βλέπουμε προηγουμένως οριοθετήθηκε, μέσα σε λιγότερο από τρεις ώρες. Αυτό δείχνει γνώση και υψηλή τεχνική.
Δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στη διερεύνηση των αιτιών στις δασικές πυρκαγιές. Γι’ αυτό και έγιναν αυτές οι περίπου 4.000 δικογραφίες. Και το κακό είναι ότι δυστυχώς οι μισές από αυτές , όπως ακούσατε, οφείλονται σε πρόθεση. Καταλυτική ήταν και η βοήθεια του εθνικού εναέριου στόλου, όπως επίσης και η αποτελεσματική συνεισφορά των πιλότων και των μηχανικών της Πολεμικής Αεροπορίας. Και ευχαριστώ τον στρατό που πραγματικά, το Ναυτικό και την Αεροπορία, έθεσαν στη διάθεση της πυρόσβεσης τις δυνάμεις τους.
Έχουμε, λοιπόν, φίλες και φίλοι, μια επιτυχία που οφείλεται πρωτίστως στην αφοσίωση, στην αυταπάρνηση και στον επαγγελματισμό των πυροσβεστών μας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Το έμψυχο δυναμικό, οι γυναίκες και οι άνδρες, του Πυροσβεστικού Σώματος ήταν εκεί, για να προσφέρουν και αποτελούν πρότυπο μέγιστης κοινωνικής προσφοράς που πηγάζει απ’ την αγάπη προς τον συνάνθρωπο και τίποτα άλλο.
Υπήρξαν ωστόσο, πράγματι, και απώλειες. Τέσσερις πυροσβέστες τραυματίστηκαν στη φετινή αντιπυρική περίοδο. Με πιο σοβαρή την περίπτωση του ενός εκ των δύο που τραυματίστηκαν στο Θέρμο της Αιτωλοακαρνανίας. Και τον ελαφρότερο τραυματισμό άλλων δύο συναδέλφων, δικών σας, στη διάρκεια της περιπολίας στο Άγιο Όρος. Να ξέρουν ότι είμαστε στο πλευρό τους . Και θέλω και εγώ να αποτίσω ιδιαίτατο φόρο τιμής στον αρχιπυροσβέστη Ματθαίο Μάντζιο, ένα νέο που έδωσε τη ζωή του στην προσπάθειά του να σώσει μια μητέρα, που είχε εγκλωβιστεί στο διαμέρισμά της στο Παλαιό Φάληρο, ενώ είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά στο κτίριο. Ήταν μια πράξη που ξεπέρασε τα όρια της επαγγελματικής ευσυνειδησίας. Ήταν μια πράξη μέγιστης κοινωνικής προσφοράς που πηγάζει από την αγάπη στον συνάνθρωπο και βεβαίως από την αγάπη στην Πατρίδα.
 Η κοινωνία μας χρειάζεται την καλύτερη Πυροσβεστική και τους καλύτερους Πυροσβέστες και τους έχει. Τις έχει αυτές τις δυνάμεις και είστε εσείς. Και σήμερα δια του Πρωθυπουργού, δεν έχει σημασία ποιος είναι, θέλει έμπρακτα να αναγνωρίσει το έργο σας. Παρά την ασφυκτική δημοσιονομική συγκυρία, θέλουμε να προσφέρουμε με ό,τι μέσο μπορούμε και να συμβάλλουμε στον εκσυγχρονισμό του Σώματος. Η πολιτεία, θα το δείτε στην πράξη, θα κάνει κάθε δυνατό για να ικανοποιήσει και το μισθολογικό πρόβλημα των Σωμάτων Ασφαλείας. Προς αυτή την κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού έχουμε δρομολογήσει εργασίες για την προμήθεια 372 νέων οχημάτων, που θα ενταχθούν στο Πυροσβεστικό Σώμα. Είναι στο τελικό στάδιο η διαδικασία εκσυγχρονισμού του υπάρχοντος εξοπλισμού και έχει ξεκινήσει η άλλη διαδικασία, έτσι ώστε στην επόμενη αντιπυρική περίοδο νέα εναέρια μέσα να συνδράμουν το έργο των επίγειων δυνάμεων. Την ίδια στιγμή 500 δόκιμοι Πυροσβέστες ενίσχυσαν το έμψυχο δυναμικό του Πυροσβεστικού Σώματος. Και εδώ πρόκειται για νέους ανθρώπους με μεγάλη διάθεση για προσφορά στην Ελλάδα και στο κοινωνικό μας σύνολο.
 Επομένως με εφόδια τη δημιουργία εκπαιδευμένων στελεχών και τον εκσυγχρονισμό του υλικοτεχνικού εξοπλισμού, διαμορφώνονται οι συνθήκες για ένα νέο Πυροσβεστικό Σώμα, για την Πυροσβεστική Υπηρεσία της επόμενης δεκαετίας. Και αυτό μαζί με την οργανωμένη, συντονισμένη, πλέον, σύμπραξη των εκατοντάδων εθελοντών, τους οποίους επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά.
Συμπέρασμα: Αποκτά μια πολύ ξεχωριστή θέση στην καρδιά των Ελλήνων, του Ελληνικού λαού εκείνος ή εκείνη που επιλέγει να φορέσει τη στολή του Πυροσβέστη. Η Πατρίδα μας μπορεί να πάει μπροστά μόνο όταν η καθεμιά και ο καθένας μας πράττει το καθήκον του. Τότε θα προχωρήσουμε μπροστά και θα αφήσουμε στο τέλος αυτής της κρίσης που περνάμε, αυτή τη στιγμή, θα αφήσουμε μετά από την κρίση, οριστικά πίσω μας, το παρελθόν.
Υπάρχει ένα μέλλον το οποίο ανοίγει διάπλατα μπροστά μας και εσείς είστε το καλύτερο παράδειγμα που μπορεί σήμερα ένας νέος Έλληνας, μια νέα Ελληνίδα να ακολουθήσει. Και πραγματικά από την καρδιά μου, εκ μέρους όλου του Ελληνικού λαού, ήρθα μόνο και μόνο, για να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Ευχαριστώ πολύ».

Πηγή φωτογραφίων: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις