Μυστική και άκρως απόρρητη άσκηση της τουρκικής Αεροπορίας στη Σουηδία

Την πραγματοποίηση μίας μυστικής και άκρως απόρρητης άσκησης της τουρκικής Αεροπορίας στην Σουηδία, αποκάλυψε η σουηδική ενημερωτική ιστοσελίδα Αrbetarbladet και η αραβική ενημερωτική ιστοσελίδα Αlmasdarnews. Σύμφωνα με τις ιστοσελίδες στην άσκηση συμμετέχουν 10 τουρκικά μαχητικά F-16 τα οποία πέταξαν την περασμένη Δευτέρα στο πεδίο ασκήσεων Vidsel στην περιοχή Norrbotten στη βόρεια Σουηδία.

Τα αεροσκάφη κατευθύνονταν σε μεγάλο ύψος προς την πόλη Sandviken στην περιοχή Jaderfors βόρεια της Στοκχόλμης. Όπως αναφέρεται στα δημοσιεύματα τα αεροσκάφη αυτά βρίσκονται στην Σουηδία μετά από συμφωνία του υπουργείου Άμυνας της χώρας και χρησιμοποιούν το πεδίο ασκήσεων του Vidsel κατόπιν άδειας την κρατικής υπηρεσίας εξοπλισμών FMV στην οποία ανήκει το συγκεκριμένο πεδίο ασκήσεων.
Σύμφωνα με τις ιστοσελίδες το πεδίο ασκήσεων Vidsel είναι ένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα εξοπλισμένα στην Ευρώπη και χρησιμοποιείται από τουλάχιστον 10 ΝΑΤΟικές χώρες κατόπιν άδειας της σουηδικής κυβέρνησης.
Στην συγκεκριμένη όμως περίπτωση η χρήση του πεδίο ασκήσεων Vidsel, καθώς και ο μεγάλος αριθμός των τουρκικών μαχητικών που συμμετέχουν στην άσκηση προκαλεί πολλά ερωτηματικά διότι οι Τούρκοι διαθέτουν ένα από τα καλύτερα και τεραστίων διαστάσεων πεδίο ασκήσεων στην περιοχή του Ικονίου στην κεντρική Τουρκία.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το συγκεκριμένο τουρκικό πεδίο ασκήσεων έχουν χρησιμοποιήσει μέχρι σήμερα 8 ΝΑΤΟικές χώρες, το Ισραήλ, τρείς αραβικές και το Πακιστάν.
Επιπλέον αξίζει να σημειωθεί ότι στην επίσημη ανακοίνωση του σουηδικού υπουργείου Άμυνας αναφορικά με την χρήση του πεδίου ασκήσεων Vidsel από τους Τούρκους δεν αναφέρεται το είδος των ασκήσεων που τα 10 μαχητικά F-16 πραγματοποιούν καθώς και το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσει η άσκηση. 

http://www.defencenews.gr/index.php/tourkia/622-mystiki-kai-akros-aporriti-askisi-tis-tourkikis-aeroporias-sti-souidia

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις