HCUAV: Αναπτύσσεται Ελληνικό Μη Επανδρωμένο Αεροσκάφος

HCUAV:  Αναπτύσσεται Ελληνικό Μη Επανδρωμένο Αεροσκάφος
Κορωπί, 10 Νοεμ. 2014: Η IDE (INTRACOM Defense Electronics) είναι το νέο μέλος στην κοινοπραξία ανάπτυξης του Ελληνικού Μη Επανδρωμένου Πολιτικού Αεροσκάφους (Hellenic Civil Unmanned Air Vehicle-HCUAV), το οποίο έχει αποστολή την υποστήριξη των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας και δημόσιας ασφάλειας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Το πρόγραμμα HCUAV συγχρηματοδοτείται από την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) και στην κοινοπραξία συμμετέχουν εγχώρια ερευνητικά ιδρύματα με υψηλή εξειδίκευση και σημαντική τεχνογνωσία καθώς και άλλες ελληνικές εταιρίες.
Η ανάπτυξη και η χρήση του HCUAV δίνουν σημαντικά πλεονεκτήματα στους φορείς ασφαλείας όπως δικτυοκεντρικός σχεδιασμός με αποστολή εικόνας ημέρα και νύχτα, γεω-αναφορά στόχων και αποτύπωση επιχειρησιακής κατάστασης σε πραγματικό χρόνο, προσφέροντας παράλληλα μειωμένο κόστος λειτουργίας και τεχνικής υποστήριξης ανά ώρα πτήσης.   
Η IDE έχει σημαντική συμβολή στο πρόγραμμα καθώς έχει αναλάβει την ευθύνη ολοκλήρωσης των σημαντικότερων και πιο κρίσιμων συστημάτων όπως οι ηλεκτρο-οπτικοί αισθητήρες, οι επικοινωνίες, οι κινητοί σταθμοί εδάφους καθώς και τα συστήματα ευφυούς λογισμικού με δυνατότητες ελέγχου διοίκησης και συντονισμού επιχειρήσεων. Ειδικά οι επικοινωνίες του HCUAV στηρίζονται στο καινοτόμο σύστημα ευρυζωνικών επικοινωνιών Spart@n της IDE, το οποίο παρέχει υπερσύγχρονη και αξιόπιστη υποδομή ασφαλών δίκτυο-κεντρικών επικοινωνιών με εξελιγμένες δυνατότητες μεταφοράς δεδομένων τακτικής κατάστασης και εικόνας σε πραγματικό χρόνο. Το σύστημα αυτό προσδίδει σαφή πλεονεκτήματα στην επίγνωση της κατάστασης και λειτουργεί ως πολλαπλασιαστής ισχύος και αποτελεσματικότητας στις διάφορες επιχειρήσεις του HCUAV.
Η συμμετοχή της IDE στο πρόγραμμα HCUAV, είναι αποτέλεσμα των επενδύσεων σε τεχνολογίες αιχμής για την κάλυψη αναγκών στον τομέα της ασφάλειας και ειδικότερα για την προστασία κρίσιμων υποδομών και για την επιτήρηση χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων και περιοχών. 
Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα www.hcuav.gr

#                    #                    #
Σχετικά με την IDE
Η IDE, η μεγαλύτερη ελληνική εταιρία ανάπτυξης και παραγωγής ηλεκτρονικών και επικοινωνιών αμυντικών συστημάτων, είναι θυγατρική της Intracom Holdings, ενός από τους μεγαλύτερους πολυεθνικούς ομίλους τεχνολογίας στη Ν.Α. Ευρώπη. Η IDE έχει αποκτήσει μοναδική τεχνογνωσία στην σχεδίαση, ανάπτυξη και παραγωγή προϊόντων που ενσωματώνουν τεχνολογίες αιχμής σε τακτικές επικοινωνίες αμυντικών συστημάτων, συσκευές κρυπτογράφησης, συστήματα διοίκησης ελέγχου και επικοινωνιών (C3I), στην επιτήρηση, αναγνώριση και ασφάλεια, σε υβριδικά συστήματα ηλεκτρικής ισχύος 

http://www.defencenews.gr/index.php/2014-08-08-07-04-32/817-hcuav-anaptyssetai-elliniko-mi-epandromeno-aeroskafos

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις