Διώξεις κατά «αγνώστων στρατιωτικών» για νοθεία στα καύσιμα του στρατού


Διώξεις κατά «αγνώστων στρατιωτικών» για νοθεία στα καύσιμα του στρατού

Αθήνα
Η Στρατιωτική Δικαιοσύνη προχώρησε στην άσκηση ποινικών διώξεων «σε βάρος αγνώστων στρατιωτικών του Στρατού Ξηράς» για υπεξαίρεση και νοθεία στα καύσιμα του Ενόπλων Δυνάμεων.
«Επιβεβαιώνεται με τον πιο επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο ότι η νοθεία στα καύσιμα των Ενόπλων Δυνάμεων ήταν μια πραγματικότητα και όχι «σενάριο επιστημονικής φαντασίας», όπως ορισμένοι ισχυρίζονταν» δήλωσε ο γγ Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης Γιώργος Σούρλας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Σούρλας, από την Στρατιωτική Δικαιοσύνη ασκήθηκαν ποινικές διώξεις «σε βάρος αγνώστων στρατιωτικών του Στρατού Ξηράς για τα αδικήματα της κατ' εξακολούθηση υπεξαίρεσης πραγμάτων που ανήκουν στο κράτος και της κατ' εξακολούθηση νοθείας, δια της από 14.11.2014 παραγγελίας διενέργειας τακτικής ανάκρισης της Εισαγγελίας Στρατοδικείου Αθηνών προς την ανακρίτρια του 2ου Τμήματος του Στρατοδικείου Αθηνών».
Παράλληλα, ο κ Σούρλας τονίζει ότι η νοθεία στα καύσιμα των Ενόπλων Δυνάμεων «αποτελεί πλέον θλιβερό παρελθόν και τώρα αναμένουμε και είναι επιβεβλημένο να βρεθούν οι ένοχοι, όσο «άγνωστοι» και αν είναι, να υποστούν τις συνέπειες των πράξεών τους και να επιστρέψουν τα χρήματα που καταχράστηκαν».
Ακόμη, αναφέρει ότι με δεδομένο ότι «τα κυκλώματα των επιτηδείων είναι αδίστακτα, πρέπει να συνεχιστούν οι σχετικοί έλεγχοι από το ΣΔΟΕ και να ενημερώνονται τακτικά οι οικονομικοί εισαγγελείς».
Συνελήφθη υπαξιωματικός στον Έβρο
Υπαξιωματικό του στρατού συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές στον Έβρο, καθώς μετά από έρευνα στην οικεία του βρέθηκε ποσότητα 4.500 λίτρων πετρελαίου, σε δεξαμενές και βαρέλια, χωρίς ο ίδιος να είναι σε θέση να δικαιολογήσει την κατοχή τους.
Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, για παραβάσεις του τελωνειακού κώδικα και υπεξαίρεση, καθώς κατηγορείται ότι ένα μέρος των καυσίμων το εισήγαγε παράνομα από τη Βουλγαρία, σε διάφορα χρονικά διαστήματα κατά το παρελθόν, ενώ τα υπόλοιπα φέρεται ότι προέρχονται από τη μονάδα του όπου υπηρετεί.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις