Μήνυμα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια για το νέο έτος

Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Στρατιώτες, Ναύτες, Σμηνίτες και Πολιτικό Προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ),

Καλωσορίζοντας το νέο έτος, μετά από μια δύσκολη, ομολογουμένως, αλλά και παραγωγική χρονιά, απευθύνω σε σας και τις οικογένειές σας εγκάρδιο χαιρετισμό και τις θερμότερες ευχές μου για υγεία, πρόοδο και ευημερία, ατομική και οικογενειακή.  

Στο όνομα της Ελληνικής Πολιτείας και της Δημοκρατίας, σας εκφράζω την ευγνωμοσύνη για τις σημαντικές υπηρεσίες που με υψηλό αίσθημα ευθύνης, και όποτε απαιτείται, με αυταπάρνηση, επιτελείτε προς την πατρίδα και τον απλό Έλληνα πολίτη, σε κάθε γωνιά της ελληνικής επικρατείας.

Με την καθημερινή σας πρακτική, τη σημαντική εθνική σας προσφορά, παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε, το έτος που πέρασε, επιτελέσατε με τον καλλίτερο δυνατό τρόπο την αποστολή σας στο πλαίσιο του Συντάγματος και στο όνομα του ελληνικού λαού,  αποδεικνύοντας έτσι ότι ο Έλληνας πολίτης μπορεί και πρέπει να αισθάνεται ασφαλής και σίγουρος.

Μέσα από τις πολυδιάστατες δραστηριότητες, που επιτελέσατε με απόλυτη επιτυχία,  αναδείξατε το αξιόμαχο των ελληνικών όπλων και την ποιότητα του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και συγκεντρώσατε, για μια ακόμη χρονιά, το θαυμασμό και την εκτίμηση όχι μόνο της ελληνικής κοινωνίας αλλά και των φίλων και Συμμάχων της χώρας μας.

       Σε ένα ρευστό και ευμετάβλητο γεωπολιτικό περιβάλλον, υψηλών απαιτήσεων, περιρρέουσας αστάθειας και εθνικών υποχρεώσεων,  και παρά την οικονομική κρίση, διατηρήσαμε την αμυντική ικανότητα και την αποτρεπτική μας ισχύ. Χάριν σε αυτή ακριβώς την αποφασιστικότητα, αποδείξαμε ότι η Ελλάς μπορεί να ανταποκριθεί στο στρατηγικό της ρόλο, που η γεωγραφική θέση, η ιστορία και o πολιτισμός της, επιτάσσουν.

            Η πρόσφατη καθοριστική συμβολή σας στη διάσωση εκατοντάδων επιβαινόντων σε πλοίο στην Αδριατική, με την αποτελεσματικότητά σας, την αφοσίωση στο καθήκον και την αυτοθυσία που επιδείξατε, κάτω από τις πλέον αντίξοες συνθήκες, είναι μία ακόμη απόδειξη της  ευρύτερης κοινωνικής διάστασης του έργου που επιτελείτε.                          

           Εκτελώντας τον ιστορικό και εθνικό σας ρόλο, τηρώντας τις παραδόσεις των όπλων σας, εργαζόμενοι με ανιδιοτέλεια και πίστη, προασπιζόμενοι τα εθνικά δίκαια, εκπροσωπείτε την Ελλάδα της τιμής, του φιλότιμου και της αξιοπρέπειας, που στέκεται και θα στέκεται πάντα όρθια.

Γυναίκες και Άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων,

Είμαι υπερήφανος για σας, γιατί αποτελείτε ένα υγιές κύτταρο της ελληνικής κοινωνίας, ενσαρκώνετε τα εθνικά ιδεώδη και λειτουργείτε με δημοκρατικό ήθος και επαγγελματισμό. Οι προσπάθειές σας έχουν αντίκρισμα στη θωράκιση της εθνικής ασφάλειας και απολαμβάνουν της αναγνώρισης και της εκτίμησης του Ελληνικού Λαού.

Στο ξεκίνημα του νέου έτους η πατρίδα μας περνάει μια δύσκολη στιγμή. Επ’ ουδενί δεν πρέπει να θέσουμε σε κίνδυνο ό,τι κατάφερε η ελληνική κοινωνία, με στερήσεις και θυσίες, μέχρι τώρα. Η επιτυχής αντιμετώπιση των εθνικών θεμάτων απαιτεί σταθερότητα, αποφασιστικότητα, συνέχεια, αλληλοκατανόηση και συναίνεση.

 Η καλλιέργεια πνεύματος διχασμού, εσωστρέφειας και μεμψιμοιρίας υπονομεύει τους εθνικούς μας στόχους και προσβάλλει την εθνική ομοψυχία, την οποία έχουμε σήμερα ανάγκη περισσότερο από ποτέ.
   
Τη νέα χρονιά, οι Ένοπλες Δυνάμεις, τασσόμενες όπως πάντα στην πρώτη γραμμή, αφοσιωμένες στην υψηλή τους αποστολή, θα λειτουργήσουν ως πυλώνας για την προαγωγή της εθνικής προσπάθειας για ειρήνη, ασφάλεια και σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων. 

Προσωπικά, ζώντας την καθημερινότητά σας σε ξηρά, θάλασσα και αέρα, είμαι υπερήφανος που υπηρετώ αυτή τη μεγάλη οικογένεια, εκπροσωπώντας την Ελληνική Κυβέρνηση.

Εύχομαι το 2015 να είναι έτος ειρήνης, σταθερότητας, κοινωνικής συνοχής, ανάπτυξης, δημιουργίας, προσωπικής και οικογενειακής επιτυχίας για όλες και όλους σας.
          Ο Θεός να μας δίνει δύναμη και αντοχές για να ανταπεξέλθουμε στα δύσκολα και για να είμαστε περισσότερο χρήσιμοι στην Ελλάδα μας.
     Χρόνια Πολλά σε όλους. Καλή Χρονιά.

                                                                  Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας
                                                                                   ΝίκοςΔένδιας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις