Πηγές Λευκού Οίκου: Άκαμπτη η Μέρκελ

Την αίσθηση ότι βρήκε "τοίχο" στο πρόσωπο της Άγκελα Μέρκελ αποκόμισε ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα όπου διαρρέουν πηγές του Λευκού Οίκου την επομένη της συνάντησης των δυο ηγετών στην Ουάσινγκτον.

Όπως μεταφέρουν πηγές της αμερικανικής προεδρίας, ο κ. Ομπάμα αισθάνεται από τη μεριά του ότι έκανε αυτό που θεωρούσε σωστό να κάνει, θέτοντας ξανά το θέμα της Ελλάδας στη συνάντησή του με την Γερμανίδα καγκελάριο, ωστόσο κυριαρχεί η εκτίμηση ότι προέκυψε σημαντική διαφωνία.
Άλλοι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου πάντως δεν αποκλείουν μέχρι την Τετάρτη να βρεθεί κοινός τόπος και να συνεχιστεί η προσπάθεια διαπραγμάτευσης.
Γερμανοί δημοσιογράφοι που βρέθηκαν χθες στο Λευκό Οίκο μεταφέρουν την εκτίμηση ότι η Άγκελα Μέρκελ παραμένει σκληρή με την Ελλάδα και θεωρεί ότι ακόμα υπάρχει πρόγραμμα της χώρας με την Ευρώπη.
Η στάση της Κριστίν Λαγκάρντ αναμένεται να ξεκαθαρίσει την Τετάρτη στις Βρυξέλλες όπου θα μεταβεί από την Κωνσταντινούπολη καθώς συμμετέχει στη σύνοδο των G20.
Όπως μετέδωσε ο Μιχάλης Ιγνατίου από την Ουάσινγκτον, παρά τις εκ του αντιθέτου ενδείξεις, η σύγκρουση την Τετάρτη αναμένεται σκληρή δεδομένης της άκαμπτης στάσης της Γερμανίδας καγκελαρίου.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις