Οι βασικές δεσμεύσεις Καμμένου (Απόφαση ΣτΕ, Εσωτερικές Υποθέσεις, Μεταθέσεις κ.ά.)

Τους βασικούς άξονες των προγραμματικών δηλώσεων που θα κάνει στη Βουλή ο Πάνος Καμμένος αποκαλύπτει η «κυριακάτικη δημοκρατία». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα ανακοινώσει αύριο... τη δημιουργία υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων με επόπτη υποστράτηγο και με αξιωματικούς του οικονομικού και του ελεγκτικού τομέα και από τους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το έργο αυτής της υπηρεσίας θα αρχίσει άμεσα με τον έλεγχο όλων των εξοπλιστικών συμβάσεων. Ήδη τους δόθηκαν όλα τα μέσα και έχουν την πλήρη πολιτική κάλυψη με εντολή από τον Πάνο Καμμένο: «Ψάξτε τους πάντες, από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας έως τον τελευταίο στρατιώτη. Ενεργήστε χωρίς να παίρνετε εντολή από κανέναν, εκτελέστε εθνική αποστολή στο όνομα του ελληνικού λαού, καταλογίστε άμεσα πρόστιμα και ενεργοποιήστε όλες τις ρήτρες».

Προμήθειες

Ο κ. Καμμένος θα ανακοινώσει επίσης ότι όλες τις προμήθειες των εξοπλιστικών προγραμμάτων θα χειρίζονται νομοθετικά τα Γενικά Επιτελεία και όχι η Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών, στην οποία είχαν διοριστεί «ημέτεροι».

Παράλληλα θα ανακοινώσει μέτρα κοινωνικού χαρακτήρα, που στόχο έχουν και την άρση της αδικίας σε θέματα μεταθέσεων. Θα μετακινηθούν στην παραμεθόριο και στα νησιά στελέχη που επί χρόνια υπηρετούν στο Πεντάγωνο ή σε μονάδες που έχουν επάνδρωση 400%.

Το πιο βασικό ωστόσο που αναμένουν να ακούσουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων είναι η αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεων, στο πλαίσιο της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας. Γι' αυτό θα δώσει σαφείς διαβεβαιώσεις ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, παρουσιάζοντας μάλιστα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

(ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 08/02/2015 – Σ.Λ.)

http://staratalogia.blogspot.gr/2015/02/blog-post_31.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις