Βόρεια Κορέα: «Η Πιονγκγιάνγκ θα γράψει την τελευταία σελίδα... των ΗΠΑ»

Βόρεια Κορέα: «Η Πιονγκγιάνγκ θα γράψει την τελευταία σελίδα... των ΗΠΑ»
Καμία διαπραγμάτευση και κυρίως εκδίκηση με όλα τα στρατιωτικά μέσα που διαθέτει είναι το νέο μήνυμα της Βόρειας Κορέας προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, που «συνωμοτούν για να ανατρέψουν το καθεστώς της». 


Οι υψηλοί τόνοι και οι απειλές αποτελούν πάγια τακτική της Πιονγκιάνγκ λίγο πριν από τις ετήσιες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις ΗΠΑ και Νότιας Κορέας, οι οποίες συνήθως αρχίζουν τον Μάρτιο. 

Φέτος ωστόσο το κλίμα έμοιαζε κάπως διαφορετικό. Προκειμένου η Ουάσινγκτον να ακυρώσει τις φετινές ασκήσεις, η Πιονγιάνγκ είχε προσφερθεί να αναβάλει τις πυρηνικές δοκιμές της. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post μάλιστα, την Τρίτη, οι δύο χώρες βρίσκονταν σε μυστικές συζητήσεις με την προοπτική να ξαναζεστάνουν τις συζητήσεις για αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας, τροφοδοτώντας τις ελπίδες για έναν νέο γύρο διπλωματικών διαπραγματεύσεων – έστω και αν η Ουάσιγκτον έχει σκληρύνει τη στάση της απέναντι στην Πιονγκγιάνγκ. 

Την Τετάρτη ωστόσο, η Επιτροπή Εθνικής Αμυνας της Βόρειας Κορέας επανήλθε με νέες αντιαμερικανικές κορώνες κατά των «γκανκστερικών» ΗΠΑ και της κυβέρνησης Ομπάμα, η οποία επιδιώκει την «κατάρρευση» του βορειοκορεατικού καθεστώτος. 

«Αφού οι γκανγκστερικού τύπου αμερικανοί ιμπεριαλιστές φωνάζουν πως θα “γκρεμίσουν” τη Βόρεια Κορέα, ο στρατός και ο λαός δεν μπορούν παρά να ενημερώσουν επισήμως την κυβέρνηση Ομπάμα πως η Βόρεια Κορέα δεν έχει ούτε την ανάγκη, ούτε τη βούληση πλέον να καθήσει στο διαπραγματευτικό τραπέζι», αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε η Εθνική Επιτροπή Αμυνας, το ανώτατο στρατιωτικό σώμα της Πιονγκγιάνγκ, με επικεφαλής τον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν. 

Η ανακοίνωση της Επιτροπής ολοκληρώνεται με την απόφαση της Πιονγκιάνγκ «να γράψει την τελευταία σελίδα… των ΗΠΑ». 

Παρατηρητές της Πιονγιάνγκ σημειώνουν ότι η οργισμένη αντίδραση της Βόρειας Κορέας ήρθε μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, την Κυριακή, ότι η Ουάσινγκτον απέρριψε την πρόσκληση για διαπραγματεύσεις. 

tanea

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις