Ξηλώνεται όλη η αμαρτωλή Γενική Γραμματεία Εξοπλισμών

Μέσα στις επόμενες μέρες θα ζητηθούν οι παραιτήσεις όλων των στρατιωτικών που υπηρετούν εκεί
Κρίσιμα οπλικά συστήματα έχουν μείνει χωρίς ανταλλακτικά!


Σφηκοφωλιά, από την οποία ξεκινούσε στο στήσιμο του διαχρονικού πλιάτσικου δισεκατομμυρίων ευρώ, στον βωμό της δήθεν θωράκισης της Άμυνας της χώρας, είναι η Γενική Γραμματεία Εξοπλισμών. Και αυτό κανείς δεν μπορεί να... το αμφισβητήσει. Ένα μόνο μέρος της ληστείας που γινόταν είναι οι άγριες αρπαχτές της παρέας Τσοχατζόπουλου - Σμπώκου και όλων των πασίγνωστων οπλάδων (Θωμά Λιακουνάκου, Αλέξανδρου Τσάτσου, Σταύρου Κομνόπουλου, Π. Ευσταθίου, Φ. Λυγινού και Κ. Δαφέρμου), που είχαν υψηλούς φίλους - προστάτες στα ΜΜΕ.

Ήδη οι πρωταγωνιστές κάνουν μόνιμες... διακοπές στον Κορυδαλλό, υπάρχουν όμως αρκετοί που κυκλοφορούν ακόμη ελεύθεροι με την καταβολή χρηματικών εγγυήσεων δεκάδων χιλιάδων ευρώ, μέχρι να γίνει η δίκη τους, όπου οι κατηγορίες είναι πολύ βαριές. Με κυριότερη το ότι όλοι αυτοί εγκλημάτησαν: Άφησαν κυριολεκτικά άοπλη την Ελλάδα.

Ο πρόλογος αναγκαίος για τη συνέχεια που έρχεται...

Η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας -Καμμένος, Ήσυχος και Τόσκας- είναι αποφασισμένη να βάλει τέρμα στην καταλήστευση των αμυντικών δαπανών, που με το αίμα του πληρώνει σήμερα ο ελληνικός λαός.

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πηγές, μέσα στις επόμενες μέρες πρόκειται να ζητηθούν οι παραιτήσεις όλων των στρατιωτικών που υπηρετούν σήμερα στη Γενική Γραμματεία Εξοπλισμών. Θα ερευνηθούν όλοι οι φάκελοι αγοράς εξοπλιστικών προγραμμάτων, οι διαδικασίες με τις οποίες έχουν ανατεθεί και αν έχουν τηρηθεί οι προθεσμίες παράδοσης. Κατά μία πληροφορία, ενδέχεται να ζητηθούν τα «πόθεν έσχες» των επιτελικών στελεχών, και όχι μόνο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πέρα από τις μίζες, αυτό που προκαλεί σήμερα ανησυχία στην πολιτική ηγεσία, με πρώτο τον υπουργό Πάνο Καμμένο, είναι το ότι οπλικά συστήματα που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της Άμυνας της χώρας μας έχουν μείνει από ανταλλακτικά, σε σημείο που να μην μπορούν να λειτουργήσουν! Το πρόβλημα αυτό το αντιμετωπίζουν άμεσα τα F-16! Και το πρόβλημα φτάνει σε τέτοιο σημείο, που αναζητείται τρόπος για να ξεπεραστούν κάποιοι όροι των συμβάσεων, ο σοβαρότερος των οποίων προβλέπει ότι στην αρχή κάθε τετραετίας από την ημέρα της παραλαβής πρέπει να παραγγέλνονται τα ανταλλακτικά που χρειάζονται.

(ΠΑΡΟΝ 22/02/2015 – Σ.Λ.)


http://staratalogia.blogspot.gr/2015/02/blog-post_95.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις