Καμμένος: «Ο λαός είναι ο στρατός - μήνυμα εθνικής κυριαρχίας η παρέλαση και το λαϊκό γλέντι»

Καμμένος: «Ο λαός είναι ο στρατός - μήνυμα εθνικής κυριαρχίας η παρέλαση και το λαϊκό γλέντι»
Την άποψη ότι η στρατιωτική παρέλαση σε συνδυασμό με το λαϊκό γλέντι στην πλατεία Συντάγματος κατά την επέτειο της 25ης Μαρτίου θα στείλει στο «εξωτερικό μήνυμα εθνικής κυριαρχίας» διατύπωσε την Πέμπτη ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος. 


«Αυτοί που θα παρελάσουν είναι τα παιδιά μας - ο λαός είναι ο στρατός» τόνισε. Ο ίδιος σημείωσε ότι ο Πρωθυπουργός είναι ενήμερος για την πρωτοβουλία να «αναβαθμιστεί» η παρέλαση με δημοτικό γλέντι, ενώ απαντώντας στις επικρίσεις του Ποταμιού παρατήρησε ότι εάν «τον στεναχωρεί η παρέλαση τον κ. Θεοδωράκη, να μην έρθει». 

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ προανήγγειλε ότι μεταξύ των επισήμων θα βρίσκεται ο υπουργός Αμυνας της Κύπρου κατόπιν πρόσκλησής του.

Περιγράφοντας το σχεδιασμό για την 25η Μαρτίου, ο Π.Καμμένος δήλωσε: «Όταν θα λήξει η παρέλαση, θα βγουν τα σωματεία των πατριωτών μας από διάφορες περιοχές της χώρας, με τις παραδοσιακές στολές και τα παιδάκια, κι αν κάνουν τη επίδειξη και θέλει ο κόσμος να χορέψει, εμείς δεν θα αποσύρουμε τις μπάντες του δήμου και των ενόπλων δυνάμεων. »Θέλουμε η παρουσία του κόσμου να στείλει ένα μήνυμα προς το εξωτερικό... ότι είμαστε ένα κυρίαρχο κράτος, ένα κράτος που ο λαός μαζί ενωμένος, αυτό που ζητά, είναι η πιστοποίηση και ο σεβασμός στην εθνική του κυριαρχία». 

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας σημείωσε ακόμη: «Αυτοί που θα παρελάσουν είναι τα παιδιά μας. Τα ένοπλα τμήματα είναι τα παιδιά μας που υπηρετούν στο στρατό. Δεν είναι ένα στρατοκρατικό καθεστώς που παρελαύνει και χειροκροτούν οι υπήκοοι. Ο λαός είναι ο στρατός». Ερωτηθείς για σχόλια που παραλληλίζουν το σχεδιασμό αυτό με εκδηλώσεις της Χούντας, ο κ. Καμμένος απάντησε: «Αλίμονο αν χαρίσουμε στη Χούντα ή στην ακροδεξιά ή στους φασίστες τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας, τα παιδιά μας που υπηρετούν και την ημέρα της ανεξαρτησίας μας. Αν κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν τα σύμβολα δεν σημαίνει ότι θα τους τα χαρίσουμε». 

Σε ερώτηση εάν ο Πρωθυπουργός είναι ενήμερος για αυτή την πρωτοβουλία, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας σημείωσε: «Το συζητήσαμε στο ΚΥΣΕΑ και ο πρωθυπουργός ρώτησε για το κόστος και εάν πρέπει να το μειώσουμε. Τον ενημέρωσαν ότι τα αεροπλάνα δεν θα σηκωθούν ειδικά για την παρέλαση, αλλά θα περάσουν πάνω από το χώρο της παρέλασης στο πλαίσιο της καθημερινής άσκησης των πιλότων, σε ένδειξη τιμής προς τους πολίτες, τους στρατιώτες, τους επισήμους». 

Κληθείς να σχολιάσει την κριτική που ασκεί το Ποτάμι για την πρωτοβουλία, ο Πάνος Καμμένος ανέφερε: «Αμα τον στεναχωρεί τον κ. Θεοδωράκη, να μην έρθει. Αν θέλει να δει κάτι άλλο, ο κ. Θεοδωράκης να πάει να δει καμιά ταινία». Τέλος, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ανακοίνωσε ανάλογο σχεδιασμό και για το Πάσχα. 

Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι αυτό που σχεδιάζεται για το το Πάσχα είναι να φάνε οι άποροι και άστεγοι στα στρατόπεδα, όπου γίνονται οι παραδοσιακές εκδηλώσεις και στήνεται πασχαλιάτικο τραπέζι. «Είναι αυτό εθνικολαϊκή φιέστα; Επειδή το κράτος, οι ένοπλες δυνάμεις, οι πολίτες, οι εθελοντές θέλουν να προσφέρουν σε μια ημέρα γιορτής σε αυτούς που δεν έχουν;» αναρωτήθηκε ο κ. Καμμένος.

tanea.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις