Ποια επιθυμία Καμμένου ικανοποίησε ο Κωσταράκος και "κατεβάζει" στελέχη με στολή "στο δρόμο"

Image
Ο Μιχαήλ Κωσταράκος ως Α/ΓΕΕΘΑ είχε “απειλήσει με καμπάνες” τους στρατιωτικούς που είχαν συμμετοχή σε συγκεντρώσεις ,φορώντας τη στολή τους. Το θέμα είχε προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις όπως ίσως θυμάστε . Όσοι επέλεξαν να κατέβουν με στολή είχαν ένα βασικό και νομίζουμε λογικό επιχείρημα: να δείξουν στην υπόλοιπη κοινωνία ότι αποτελούν αναπάσποστο κομμάτι της, όσο κι αν λυσσαλέα το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης προσπάθησε να τους κρατά μακριά από τους υπόλοιπους πολίτες. Ο Α/ΓΕΕΘΑ τότε έδειχνε ανένδοτος και είχε απόλυτα ευθυγραμμιστεί με κάποιους απόστρατους και την πολιτική ηγεσία.

Τα πράγματα άλλαξαν ριζικά. Και αυτό αφορά και στην πολιτική ηγεσία. ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι στην εξουσία . “Πρώτη φορα αριστερά” στην κυβέρνηση ,πρώτη φορά παρέλαση με τόσο εμφανή στόχο την τόνωση και ανάδειξη του πατριωτισμού. Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος έχει ποντάρει πολλά στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου. “Έριξε” τα κιγκλιδώματα, “γκρέμισε” την εξέδρα των επισήμων, μοιράζει 10.000 σημαίες στους πολίτες. Αλλά ήθελε και κάτι παραπάνω που θα αναδείκνυε το “δέσιμο” των στελεχών των ΕΔ με τον κόσμο. Ζήτησε λοιπόν απο τον Α/ΓΕΕΘΑ να βρεθεί ένας τρόπος ώστε οι Ένοπλες Δυνάμεις να έχουν συμμετοχή όχι μόνο με τα τμήματα που θα παρελάσουν. Να “μπλεχτούν” με τον κόσμο, να γίνουν ένα μαζί του.

Τώρα πως αισθάνθηκε ο Α/ΓΕΕΘΑ δεν το γνωρίζουμε. Αλλά φρόντισε μ΄ ένα μήνυμα στο twitter να ικανοποιήσει την υπουργική επιθυμία. Καλεί λοιπόν όσα στελέχη κατεβούν στις παρελάσεις σ΄ όλη τη χώρα για να τις παρακολουθήσουν να το κάνουν φορώντας τη στολή τους. Είναι μια προτροπή “άτυπη διαταγή” που ποιος να το ΄λεγε ότι θα προερχόταν από το ΓΕΕΘΑ με Αρχηγό τον Μ.Κωσταράκο.

Ιδού τα μηνύματα του Α/ΓΕΕΘΑ από το πρωί στο twitter. Είναι σε κλίμα εορταστικό εν όψει της παρέλασης.



onalert

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις