Εναέριο "τείχος" στο Αιγαίο από Ελλάδα-Ισραήλ-ΗΠΑ

Image
Ελλάδα,Ισραήλ και ΗΠΑ θα “πετάξουν” μαζί σε μια μεγάλη άσκηση,στον ελληνικό εναέριο χώρο. Περίπου 150 αεροσκάφη θα βρεθούν μαζί στον αέρα για την άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ που ξεκινά σε λίγες μέρες.

Η ελληνική ΠΑ θα διαθέσει …τα πάντα στην άσκηση αυτή. Μόνο τα αεροσκάφη που θα κάνουν υπηρεσία επιφυλακής για αναχαιτίσεις στο Αιγαίο δεν θα συμμετάσχουν στην ΗΝΙΟΧΟΣ. Όλα τ΄ άλλα θα πετάξουν μαζί με ισραηλινά μαχητικά. Οι αμερικανοί θα συμμετάσχουν με ειδική δύναμη κατάδειξης στόχων.

Η άσκηση θα γίνει …παντού. Αιγαίο ,Ιόνιο,Πελοπόννησο και Βόρεια Ελλάδα και θα περιλαμβάνουν δύσκολες και επικίνδυνες ασκήσεις, ακόμη και χαμηλές νυχτερινές πτήσεις. Συμμετοχή θα έχουν και το ΠΝ αλλά και ο ΣΞ.

Οι ισραηλινοί θα συμμετάσχουν με αεροσκάφη F 16 τα οποία μετασταθμεύουν στην Ανδραβίδα .

Στην Πελοπόννησο οι ισραηλινοί θα ασκηθούν για μια ακόμη φορά σε αποστολές έρευνας διάσωσης σε πεδίο μάχης . Δεν ειναι η πρώτη φορά και οι ασκήσεις αυτές όποτε έγιναν συνδυάστηκαν με τις προετοιμασίες του Ισραήλ για ενδεχόμενο χτύπημα στο Ιράν. Το οποίο βεβαίως έχει πλέον απομακρυνθεί οριστικά μετά από την συμφωνία για τα πυρηνικά των Ιρανών.

Η άσκηση θα διαρκέσει τέσσερις ημέρες σ΄ ότι έχει να κάνει με τις πτήσεις.


onalert

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις