Καταπληκτικό χιούμορ του Κρεμλίνου με την Τουρκία!

Εξαιρετική… ψυχαγωγία αποτέλεσαν οι δηλώσεις του Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπροσώπου του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, με το όλο ύφος να θυμίζει βρετανικό φλέγμα στα καλύτερά του! Οι καλές σχέσεις Ρωσίας και Τουρκίας δεν πρόκειται να διαταραχθούν από την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Αρμενία, στις 24 Απριλίου, με αφορμή τους εκδηλώσεις τιμής προς τα θύματα της γενοκτονίας που διέπραξαν οι Τούρκοι, 100 χρόνια πριν.

Οι σχέσεις Ρωσίας και Τουρκίας είναι ισχυρά θεμελιωμένες και βασίζονται στα κοινά οικονομικά συμφέροντα. «Υπό αυτό το πρίσμα δεν μπορεί να διανοηθεί κανείς πως οι διμερείς σχέσεις θα επηρεαστούν», είπε. Ο πρόεδρος Πούτιν θα επισκεφτεί το Ερεβάν, κατόπιν πρόσκλησης του Αρμένιου προέδρου, και θα παραστεί στις επίσημες τελετές για τα 100 χρόνια από την αρμενική γενοκτονία του 1915.
Η Τουρκία, εξευτελίζοντας την ιστορική μνήμη, αποφάσισε να γιορτάσει και αυτή, στις 24 Απριλίου, τη «νίκη» στης στην Καλλίπολη, κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αρνούμενη πάντα να παραδεχτεί πως διαπράχτηκε γενοκτονία εις βάρος των Αρμενίων, αλλά και καπηλευόμενη μια νίκη που κέρδισε χάρη στους Γερμανούς που διοργάνωσαν την άμυνα της Καλλίπολης, το 1915-16.
Το θράσος των Τούρκων ήταν τόσο μεγάλο που τόλμησαν να καλέσουν και τον Αρμένιο πρόεδρο, για να γιορτάσουν, προφανώς, μαζί, την σφαγή. Οι Τούρκοι αρνούνται να αναγνωρίσουν τη γενοκτονία και επιτίθενται σε όλους όσους αναφέρονται σε αυτή. Ωστόσο, φαίνεται πως όταν είναι πολλά τα λεφτά, η οργή τους εκτονώνεται.
Παρεμπιπτόντως, τον τίτλο της ανάρτησης τον εννοούμε απόλυτα.

http://www.defence-point.gr/news/?p=127097

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις