Οι θέσεις εισακτέων ανά Στρατιωτική Σχολή και στους τρεις κλάδους των ΕΔ

ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΦΕΤΙΝΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΡΙΩΝ. ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ

Τις προσεχείς ημέρες θα δημοσιευτεί από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας η προκήρυξη του διαγωνισμού για την επιλογή των σπουδαστών και σπουδαστριών στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και τις... Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών. Ο αριθμός των θέσεων, αν και θα ανακοινωθεί σε επόμενη φάση, όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια, έχει ήδη καθοριστεί στις 821, βάσει των αναγκών των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, με τον ίδιο καταμερισμό ανά σχολή όπως στηνπροκήρυξη του 2014-2015.

Όσον αφορά στη διαδικασία εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές δεν έχει αλλάξει, και δεν πρόκειται να αλλάξει, τίποτε, όπως διαβεβαίωσαν πηγές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καθησυχάζοντας όσους από τους ενδιαφερομένους και τις οικογένειές τους είχαν θορυβηθεί από τα σενάρια περί εξόδου των ΑΣΕΙ και των ΑΣΣΥ από τις πανελλαδικές εξετάσεις, ή από τη δημιουργία διαφορετικού πεδίου στις πανελλαδικές εξετάσεις. Οι ημερομηνίες για την κατάθεση των δικαιολογητικών θα αναφέρονται στην προκήρυξη, αλλά εκτιμάται πως από τη δημοσίευση της προκήρυξης θα δίδεται περίπου ένας μήνας προθεσμία.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος αναμένεται να υπάρξει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς οι σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων εξασφαλίζουν επαγγελματική αποκατάσταση σε μία περίοδο που η ανεργία έχει «χτυπήσει» κόκκινο. Λόγω δε της μείωσης των εισακτέων κατά 50% από το 2010, ο ανταγωνισμός έχει γίνει πιο έντονος και οι βάσεις εισαγωγής έχουν παρουσιάσει άνοδο. Σημειώνεται ότι στις στρατιωτικές σχολές διατηρούνται οι ειδικές κατηγορίες, από τις οποίες μπορεί να προέλθει έως και το 35% των εισακτέων. Υποψηφιότητα για τα ΑΣΕΙ και τις ΑΣΣΥ θα μπορούν να δηλώσουν όσοι έχουν ελληνική ιθαγένεια, έχουν καλή υγεία και άρτια σωματική διάπλαση, είναι κάτοχοι τίτλου σπουδών που τους επιτρέπει τη συμμετοχή σε γραπτές εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, και έχουν διαγωγή κοσμία. Για τους δε υποψηφίους και υποψήφιες της Σχολής Ικάρων, είναι απαραίτητη η γνώση της αγγλικής γλώσσας σε επίπεδο Β2 του ευρωπαϊκού πλαισίου γλωσσομάθειας, και αυτή η γνώση πρέπει να βεβαιώνεται με το ανάλογο πιστοποιητικό.

Οι υποψήφιοι των ΑΣΣΥ θα πρέπει να μην έχουν υπερβεί το 21ο έτος της ηλικίας τους κατά την 31η Δεκεμβρίου του έτους συμμετοχής τους στις εξετάσεις, και να έχουν γεννηθεί μετά την 1η Ιανουαρίου 1995. Απαιτείται να μην έχουν καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης για οποιοδήποτε έγκλημα, ή σε φυλάκιση, να μην έχουν παραπεμφθεί σε δίκη ή να διώκονται για κάποιο έγκλημα, να μην έχουν εκπέσει του βαθμού τους (αφορά υποψηφίους που υπηρετούν στις Ε.Δ.), να μην έχουν αποβληθεί ή απολυθεί στο παρελθόν από καμία στρατιωτική σχολή, και να μην έχουν καταδικαστεί σε στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων.

Όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να δηλώσουν τις στρατιωτικές σχολές στο μηχανογραφικό τους, να καταθέσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στη σχολή επιθυμίας τους, και να συμμετάσχουν στις προκαταρκτικές εξετάσεις. Οι προκαταρκτικές εξετάσεις είναι υποχρεωτικές για όλους τους υποψηφίους, και θα γίνουν σύμφωνα με προγραμματισμό που θα ανακοινωθεί. Όσοι δηλώσουν περισσότερες από μία θα υποβληθούν σε ψυχομετρική, υγειονομική εξέταση και αθλητική δοκιμασία.



(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΑΡΜ 03/04/2015 – Σ.Λ.)

ΠΟΙΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΕΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΤΟ 2015

Σύμφωνα με ενημερωτικό δελτίο προς τους μαθητές και αποφοίτους σχετικά με τη λειτουργία των Στρατιωτικών Σχολών για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 το υπουργείο Παιδείας επισημαίνει τα εξής:

 Για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 η Στρατιωτική Σχολή Ιπτάμενων Ραδιοναυτίλων (ΣΙΡ) και το Τμήμα Ελεγκτών Αεράμυνας της Σχολής Ικάρων δεν θα δεχθούν εισακτέους. Άρα οι δύο ανωτέρω σχολές δεν θα υπάρχουν στο μηχανογραφικό δελτίο του 2015.
 Για τις υγειονομικές εξετάσεις των υποψηφίων για την εισαγωγή στα ΑΣΕΙ - ΑΣΣΥ έτους 2015 θα ισχύσει τοΠ.Δ. 11/2014 (ΦΕΚ 17 Α').

http://staratalogia.blogspot.gr/2015/04/blog-post_68.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις