Τέσσερις υποψήφιοι για την τουρκική «Σκιά» (Golge)

Τέσσερις είναι τελικά οι ανάδοχοι που υπέβαλλαν προσφορές για το τουρκικό πρόγραμμα «Golge» («Σκιά») που αφορά το φιλόδοξο πρόγραμμα προμήθειας παρεμβολέων από απόσταση (SOJ: Stand-Off Jammer) που θα εγκατασταθούν στα αεροσκάφη της χώρας.
Όπως έχει ήδη αναφερθεί (βλ. ανάρτηση με τίτλο «Τουρκία: Αεροσκάφη παρεμβολείς θα «τυφλώνουν» τα ελληνικά ραντάρ…» στον σύνδεσμο http://www.defence-point.gr/news/?p=121259) το πρόγραμμα «Golge» αποτελεί εξ ορισμού παράγοντα που θα επηρεάσει τον ελληνοτουρκικό συσχετισμό ισχύος.

Σύμφωνα με το τουρκική αρχή προμηθειών, το τουρκικό υφυπουργείο αμυντικής βιομηχανίας (SSM) για το πρόγραμμα έχουν υποβάλλει προσφορές τρεις τουρκικές εταιρίες (οι Aselsan, Duygu Havacilik ve Savunma San και Savronik) και μία αμερικανική εταιρία, η Tempus Applied Solutions LLC.
Υπενθυμίζεται, ότι στην αρχική φάση του προγράμματος εννέα συνολικά εταιρίες είχαν προμηθευτεί την αίτηση για πληροφορίες (RfI). Εξ αυτών, η αμερικανο-τουρκική κοινοπραξία Sierra Nevada Corp. / Esen Sistem και οι Ortadogu Muhendislik, Probil, Selex ES και Airbus D&S Military Aircraft δεν υπέβαλλαν προσφορά.
Το πρόγραμμα SOJ αφορά την παραγωγή, παράδοση και παραγωγή των συστημάτων, τηνεγκατάσταση και ολοκλήρωση στα συστήματα του εξοπλισμού αποστολής, την κατασκευή των αναγκαίων επιχειρησιακών και λοιπών υποδομών, τη δοκιμή και αξιολόγηση των συστημάτων.
Επίσης, την παροχή ανταλλακτικών και υπηρεσιών συντήρησης, επισκευής και τεχνικής υποστήριξης, την παροχή επίγειου εξοπλισμού υποστήριξης και ανταλλακτικών καθώς και την παροχή εκπαίδευσης. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος εκτιμάται στα 177 εκατ. ευρώ.

http://www.defence-point.gr/news/?p=125997

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις