Καλύτερο το T-50 από F-22 και F-35 λέει ο Ρώσος αρχηγός!

Μόνο οι δυνατότητες της ρωσικής αεροναυπηγικής βιομηχανίας μπορούν να επηρεάσουν τον αριθμό των μαχητικών 5ης γενιάς T-50 PAK-FA που θα παραδοθούν στη Ρωσική Αεροπορία, όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός της Ρωσικής αεροπορίας πτέραρχος Βίκτορ Μποντάρεφ.

Τον Μάρτιο ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Γιούρι Μπορίσοφ είχε δηλώσει πως, για οικονομικούς λόγους, ο αριθμός των αεροσκαφών που θα κατασκευαστούν, μπορεί να περιοριστεί. Το αρχικό σχέδιο προέβλεπε την παράδοση 10 αεροσκαφών, για τη διενέργεια δοκιμών. Θα ακολουθούσε η παράδοση 60 αεροσκαφών.
«Το αεροσκάφος θα τεθεί σε μαζική παραγωγή το 2017. Θα παραγγείλουμε όσα αεροσκάφη μπορεί η βιομηχανία μας να παράγει», είπε ο Ρώσος πτέραρχος. «Οι δοκιμές των αεροσκαφών βρίσκονται υπό εξέλιξη. Το αεροσκάφος έχει εξαιρετικές επιδόσεις και τα οπλικά του συστήματα λειτουργούν άψογα», είπε.
«Το αεροσκάφος δεν θα είναι χειρότερο από τα αμερικανικά ανάλογά του, το F-22 και το F-35 και θα είναι καλύτερό τους σε όλες τις παραμέτρους», κατέληξε ο Ρώσος αρχηγός. Ωστόσο, η ρήση αυτή «πάσχει» στο ότι το F-22 Raptor δεν έχει καμία σχέση με το F-35 Lightning II, καθώς πρόκειται για δυο εντελώς διαφορετικά μαχητικά αεροσκάφη.
O Μποντάρεφ είπε επίσης πως τα πρώτα Τ-50 θα ενταχθούν σε υπηρεσία το 2016. Το νέο ρωσικό μαχητικό αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα μεγαλύτερη των 2 Mach και διαθέτει χαρακτηριστικά stealth.
http://www.defence-point.gr/news/?p=129716

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις