Πεζοναύτης καταδικάστηκε για τη δολοφονία ανάπηρου ιρακινού και πήγε... σπίτι του

Πεζοναύτης καταδικάστηκε για τη δολοφονία ανάπηρου ιρακινού και πήγε... σπίτι του
Μια στρατιωτική επιτροπή που την Τετάρτη έκρινε έναν αμερικανό πεζοναύτη ένοχο για τη δολοφονία το 2006 ενός ιρακινού πολίτη με αναπηρία, την Πέμπτη του εκδίκασε ποινή επτά ετών, ισότιμη με το χρόνο που είχε ήδη εκτίσει υπό περιορισμό.


Η επιτροπή επίσης απέλυσε τον λοχία Λώρενς Χάτσινς από τους πεζοναύτες με κακή διαγωγή.

Ο λοχίας Λώρενς Χάτσινς είχε αρχικά καταδικαστεί για φόνο, κλοπή και ψευδείς δηλώσεις για τον θάνατο του άοπλου άνδρα στο Ιράκ. 

Η αρχική καταδίκη του αναιρέθηκε, αλλά ο Χάτσινς ξαναδικάστηκε για τρεις από τις τέσσερις αρχικές κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένου και του φόνου.

Οι εισαγγελείς είχαν πει ότι ο Χάτσινς ηγείτο διμοιρίας πεζοναυτών η οποία σχεδίαζε να σταματήσει την χρήση αυτοσχέδιων βομβών από ισλαμιστές στο ιρακινό χωριό Χαμντάνια τις πρώτες πρωινές ώρες της 26ης Απριλίου 2006. 

Οταν δεν μπόρεσαν να βρουν τον βομβιστή που υποψιάζονταν, πήγαν σ’ ένα γειτονικό σπίτι και πήραν έναν πρώην αστυνομικό με αναπηρία ο οποίος δεν ήταν ύποπτος, είπαν μάρτυρες στην πρώτη δίκη.

Ο Χάτσινς και οι άλλοι πεζοναύτες πυροβόλησαν και σκότωσαν τον 52χρονο Χασίμ Ιμπραίμ Αουάντ, πατέρα 11 παιδιών και παππού τεσσάρων, ενώ τοποθέτησαν ένα καλάσνικοφ και ένα φτυάρι δίπλα στο πτώμα για να υπαινιχθούν ότι προσπαθούσε να βάλει βόμβα, ανέφεραν οι μάρτυρες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΚΔΟΣΗΣ ΜΗΝΙΑΙΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥ ΜΕΣΩ TAXISNET! (ΟΔΗΓΙΕΣ - ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ Ε.Σ.)