"Μόνο τον στρατό δεν θα κατεβάσουμε για να καταπολεμήσουμε τη φοροδιαφυγή"

Μόνο τον στρατό δεν θα κατεβάσουμε για να καταπολεμήσουμε τη φοροδιαφυγή, λέει ο Τρύφων Αλεξιάδης
Τη βούληση της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της φοροδιαφυγής υπογράμμισε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών για θέματα εσόδων, Τρύφων Αλεξιάδης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «μόνο τον στρατό δεν θα κατεβάσουμε».


«Αυτό που χρειάζεται στο υπουργείο Οικονομικών αυτή τη στιγμή είναι να σβήσουμε τις φωτιές που δεν έχουν σβήσει ακόμα. Στο υπουργείο υπάρχουν φωτιές που κατατρώγουν την ελληνική οικονομία», δήλωσε ο κ. Αλεξιάδης, μιλώντας στον Real Fm.

Όπως είπε, ένα άμεσο πρόβλημα που υπάρχει είναι το θέμα της φοροδιαφυγής και «δεν πρέπει το καλοκαίρι του 2015 να χαθεί ούτε ένα ευρώ φόρος από αυτό που χάθηκε το καλοκαίρι του 2014. Θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να αντιμετωπιστούν όλα αυτά».

Είναι για μένα η ώρα, πρόσθεσε ο κ. Αλεξιάδης, να επιβεβαιωθεί αν όλα αυτά που έλεγα τόσα χρόνια ήταν λόγια του αέρα ή ανέξοδη κριτική ή αν ήταν υλοποιήσιμα. Και αυτό είναι ένα προσωπικό στοίχημα το οποίο δεν έχω καμία διάθεση να το χάσω.

«Πρέπει όλοι να ζητάμε την απόδειξή μας, όλοι να καταγγέλλουμε στις αρμόδιες υπηρεσίες τα φαινόμενα φοροδιαφυγής όπου τα διαπιστώνουμε, να καταλάβουμε ότι η φοροδιαφυγή είναι εθνικό έγκλημα και είναι πατριωτικό μας καθήκον να τη χτυπήσουμε», επεσήμανε, προσθέτοντας: «Θα ξεκινήσουμε από την μεγάλη φοροδιαφυγή και θα φθάσουμε μέχρι και τον φούρνο, διότι όλοι πρέπει να πληρώσουν», τόνισε.

«Το επόμενο χρονικό διάστημα θα δείτε στην αγορά συνεργεία του ΣΔΟΕ, συνεργεία της Ειδικής υπηρεσίας διασφάλισης δημοσίων εσόδων, την Οικονομική Αστυνομία. Θα υπάρχει μία πλήρης ενεργοποίηση κάθε δυνατότητας προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα πράγματα. Μόνο τον στρατό δεν θα κατεβάσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης.

«Θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα. Θα δουν σκηνές που θα τρίβουν τα μάτια τους. Δεν υπάρχει περίπτωση όταν αυτή η κυβέρνηση που επιβάλει τόσο δύσκολα φορολογικά μέτρα να αφήσει οποιονδήποτε να κλέβει έστω και ένα ευρώ», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, υπογραμμίζοντας πως υπάρχει σχεδιασμός στο υπουργείο για την πάταξη της μεγάλης φοροδιαφυγή.

Διαβεβαίωσε δε ότι δεν θα επιβαρυνθούν τα χαμηλά στρώματα όταν κάποιοι κάνουν πάρτι. «The party is over», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τις off shore εταιρείες είπε ότι είναι ένα εθνικό και ευρωπαϊκό πρόβλημα, το οποίο θα αντιμετωπισθεί με τη σειρά του.

tanea

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΚΔΟΣΗΣ ΜΗΝΙΑΙΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥ ΜΕΣΩ TAXISNET! (ΟΔΗΓΙΕΣ - ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ Ε.Σ.)