Στη Lockheed Martin περνά η Sikorsky Aircraft

Στη Lockheed Martin περνά η Sikorsky Aircraft
Αθήνα
Η γιγαντιαία αμερικανική αμυντική βιομηχανία Lockheed Martin Corp ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι συμφώνησε να εξαγοράσει τη Sikorsky Aircraft, τη μονάδα κατασκευής ελικοπτέρων της επίσης αμερικανικής United Technologies Corp αντί 9 δισ. δολαρίων (8,3 δισ. ευρώ).
Η Lockheed Martin ανακοίνωσε επίσης αύξηση των πωλήσεων και των κερδών της το δεύτερο τρίμηνο του 2015 και επίσης ότι θα ξανασκεφθεί την πιθανή πώληση ή απόσχιση από τον κεντρικό κορμό του ομίλου του κλάδου παροχής υπηρεσιών και πληροφορικής, η αξία του οποίου εκτιμάται περί τα 6 δισ. δολάρια.
Η Lockheed Martin, η οποία είναι η μεγαλύτερη προμηθεύτρια όπλων του αμερικανικού Πενταγώνου, διευκρίνισε ότι το καθαρό κόστος της συμφωνίας για την Sikorsky, αν συνυπολογιστούν δηλαδή τα φορολογικά οφέλη που θα προκύψουν από την εξαγορά, κυμαίνεται περί τα 7,1 δισ. δολάρια.
Όπως αναφέρει το Reuters, η συμφωνία επιβεβαιώνει την κυριαρχία της Lockheed στην παγκόσμια βιομηχανία όπλων, διευρύνοντας την απόσταση που την χωρίζει από τις ανταγωνίστριές της Boeing Co. και Northrop Grumman Corp. Η Sikorsky, κατασκευάστρια των δημοφιλών ελικοπτέρων Black Hawks, αναμένεται να ανοίξει νέες, σημαντικές αγορές στο εξωτερικό για τη Lockheed, ο ετήσιος τζίρος της οποίας φθάνει τα 45 δισ. δολάρια.
Η Sikorsky ανακοίνωσε πέρυσι τζίρο 7,5 δισ. δολ. επί συνολικών πωλήσεων 65 δισ. δολαρίων που είχε εμφανίσει η μητρική της, United Technologies Corp.
Η εξαγορά της Sikorsky είναι η μεγαλύτερη για τη Lockheed μετά από την εξαγορά της Martin Marietta Corp. αντί περίπου 10 δισ. δολ.  πριν από δύο δεκαετίες. Η Lockheed κατασκευάζει μεταξύ άλλων τα μαχητικά αεροσκάφη F-35, πολεμικά πλοία και δορυφόρους.
Newsroom ΔΟΛ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις