Το NATO αλληλέγγυο στην τουρκική εκστρατεία ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος

Το NATO αλληλέγγυο στην τουρκική εκστρατεία ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος
Πολιτική στήριξη στην εκστρατεία της Τουρκίας ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ ανακοίνωσε ότι προσφέρει το NATO την Τρίτη, κατά την έκτακτη συνεδρίασή του στις Βρυξέλλες. Ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν από την πλευρά του, ο οποίος αιτήθηκε τη συγκεκριμένη συνεδρίαση, σημείωσε «το χρέος» της Συμμαχίας να εμπλακεί περισσότερο. 


«Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στην Τουρκία. Η τρομοκρατία συνιστά άμεση απειλή για την ασφάλεια των χωρών του ΝΑΤΟ και τη διεθνή σταθερότητα και ευημερία. Το NATO αναλαμβάνει τον ρόλο που του αναλογεί στην αντιμετώπιση τέτοιων προκλήσεων», τόνισε ο γενικός γραμματέας του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ. 

Βάσει του Άρθρου 4, το οποίο επικαλέστηκε η τουρκική κυβέρνηση, κάθε κράτος-μέλος μπορεί να ζητήσει σύγκληση του ΝΑΤΟ για «διαβουλεύσεις» όταν θεωρεί πως υφίσταται απειλή για την εδαφική ακεραιότητα, ανεξαρτησία ή την ασφάλειά του. Η Τουρκία έχει επικαλεστεί το Άρθρο 4 το 2003 και το 2012, ενώ πιο πρόσφατα η Ουκρανία το 2014.

Η Τουρκία ζήτησε αυτή τη συνάντηση δεδομένης της σοβαρότητας της κατάστασης μετά τις ειδεχθείς τρομοκρατικές επιθέσεις των τελευταίων ημερών και προκειμένου να ενημερώσει τους Συμμάχους της για τα μέτρα που θα λάβει.

tanea

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΚΔΟΣΗΣ ΜΗΝΙΑΙΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥ ΜΕΣΩ TAXISNET! (ΟΔΗΓΙΕΣ - ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ Ε.Σ.)