Τα καλοκαιρινά θέρετρα των ΕΔ "στρατόπεδα συγκέντρωσης" μεταναστών; Ποιος τα ζητά


Τα θερινά θέρετρα των ΕΔ που βρίσκονται κοντά στην πρωτεύουσα ζητά με επιμονή εδώ και καιρό ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης,προκειμένου να τα μετατρέψει σε χώρους φιλοξενίας μεταναστών. Το αίτημα έχει κατ΄ επανάληψη απορριφθεί, αλλά ο δήμαρχος επανέρχεται συνεπικουρούμενος και από τις δραματικές εξελίξεις στο θέμα.


Τα όσα είδαμε στο Πεδίον του Άρεως και η “προσωρινή λύση” μετεγκατάσταση των μεταναστών, είναι κατά τους αρμόδιους “ασπιρίνη σε καρκινοπαθή” . Με δεδομένο ότι όλοι εκτιμούν ότι η κατάσταση θα γίνει πολύ χειρότερη, σύντομα, η “λύση” παραχώρησης των θερέτρων των ΕΔ έρχεται και επανέρχεται στο προσκήνιο.



Δεν μπορεί κανείς να πιστέψει ότι τώρα μέσα στο καλοκαίρι,που όλα τα θέρετρα είναι γεμάτα από εν ενεργεία και απόστρατους θα τεθεί τέτοιο ζήτημα. Το καλοκαίρι όμως σύντομα τελειώνει και τα θέρετρα θα αδειάσουν. Θα εξακολουθήσει η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία να ανθίσταται ή θα αναγκαστεί να υποχωρήσει και σ΄ αυτό το θέμα ,δίνοντας τα θέρετρα;



Μένει να το δούμε.

Αποσυμφόρηση νησιών




Νέα τακτική στην διαχείριση των μεικτών Μεταναστευτικών-Προσφυγικών Ροών στο Ανατολικό Αιγαίο αρχίζει να εφαρμόζει το Λιμενικό με στόχο την μείωση των ημερών παραμονής των μεταναστών – προσφύγων στα νησιά μετά την άφιξή τους καθημερινά.
Συγκεκριμένα ''στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού και με γνώμονα την αποσυμφόρηση των νήσων του Ανατολικού Αιγαίου από τον μεγάλο αριθμό μεταναστών – προσφύγων που καταφθάνουν καθημερινά στα νησιά αυτά'', από το λιμενικό ανακοινώθηκε ότι:



-Με πρωτοβουλία του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και κατόπιν συνεχών συσκέψεων με τις ναυτιλιακές εταιρείες Επιβατηγών-Οχηματαγωγών-δρομολογημένων πλοίων, από τις αρχές Αυγούστου και σε καθημερινή πλέον βάση, ενημερώνεται αναλυτικά ο Κλάδος Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για τον αριθμό διαθεσιμότητας θέσεων – εισιτηρίων στα πλοία, όπως αυτά δηλώνονται στις εμπλεκόμενες Λιμενικές Αρχές του Ανατολικού Αιγαίου από τα κατά τόπους ναυτικά πρακτορεία.



-Με τη διαρκή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων συναρμοδίων Υπηρεσιών και Φορέων και παρά το γεγονός της αυξημένης επιβατικής κίνησης που παρατηρείται λόγω των ημερών, επιδιώκεται η σταδιακή αποσυμφόρηση των νήσων από το μεγάλο αριθμό μεταναστών-προσφύγων που εισέρχονται στην ελληνική επικράτεια.


http://kranosgr.blogspot.gr/2015/08/blog-post_13.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις