Το υπουργείο Οικονομικών πλήρωσε το πρόστιμο για τους στρατιωτικούς! Ποιοι δικαιώνονται

Άρχισαν να πληρώνονται τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν από την ελληνική δικαιοσύνη στο δημόσιο για την μη ορθή εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ.

50.000 ευρώ πιστώθηκαν στον λογαριασμό της  στο λογαριασμό της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής και είναι αυτά που αποφάσισε το Τριμελές Συμβούλιο Συμμόρφωσης του ΣτΕ στο Υπουργείο Οικονομικών για την μη συμμόρφωσή του.
Τα χρήματα τα πλήρωσε το υπουργείο Οικονομικών και δεν είναι προφανώς τυχαία η χρονική στιγμή που επιλέχθηκε.

Όπως και να ΄χει ότι οι στρατιωτικοί πήραν έστω το συμβολικό ποσό του προστίμου αποτελεί μια ακόμη δικαίωση των στρατιωτικών της ΠΟΕΣ, η οποία παρά τον πόλεμο που δέχτηκε και δέχεται ,ακόμη και από κάποιους “στρατιωτικούς”,αποδεικνύεται αποτελεσματική στην ουσία .

Ακόμη κι αυτή η επιτυχία πάντως δεν μπορεί να μετριάσει την απογοήτευση των στρατιωτικών η οποία το τελευταίο επτάμηνο έγινε ακόμη πιο έντονη. Όσοι είχαν πιστέψει ότι η “πρώτη φορά αριστερά” κυβέρνηση με ΥΦΕΘΑ μάλιστα αντιστράτηγο ε.α “κάτι θα έκανε” για τα μεγάλα ζητήματα που τους απασχολούν απογοητεύθηκαν . Και μένει να δουμε πως αυτή η απογοήτευση θα εκφραστεί.



Αναφορικά με την καταβολή του προστίμου που επέβαλε η επιτροπή του ΣτΕ, νομικοί κύκλοι επισημαίνουν και θεωρούν ότι, μετά και τις τελευταίες αποφάσεις της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου και την ώθηση των προσφευγόντων να διεκδικήσουν τις αξιώσεις τους από το Πρωτοδικεία, με κατάθεση αγωγών, και τη νομολογιακή στροφή του Συμβουλίου της Επικρατείας προς την ίδια κατεύθυνση, μάλλον την πλήρη δικαίωσή τους θα αντικρίσουν σύντομα μόνο οι στρατιωτικοί που κατέθεσαν αγωγή ενώπιον των οικείων Πρωτοδικείων.
ΠΗΓΗ http://www.onalert.gr/stories/to-ypourgeio-oikonomikon-plirose-to-prostimo-gia-tous-stratiotikous/44443

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις