Αλλαγή Αρχηγού ΓΕΕΘΑ ένδειξη εκλογών μέσα στον Σεπτέμβριο- Μένει η υπογραφή Παυλόπουλου

Image
Μόνο η υπογραφή του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλοπουλου μένει για να επικυρωθεί η αλλαγή ηγεσίας στο ΓΕΕΘΑ. Ο Κωσταράκος μετά από σχεδόν τέσσεραν χρόνια θητείας παραδίδει στον Α/ΓΕΝ Βαγγέλη Αποστολάκη σε μια φυσιολογική και αναμενόμενη διαδικασία διαδοχής. Η απόφαση για αλλαγή στην ηγεσία του ΓΕΕΘΑ είναι ένα ακόμη “σημάδι” ότι οι εκλογές είναι αποφσισμένες. Η διαδικασία των κρίσεων Αρχηγών θα ήταν πρόβλημα να ανοίξει αν είχαν προκηρυχθεί εκλογές. Η απόφαση για αλλαγή τώρα μπορεί να χαρακτηριστεί και ένδειξη εκλογικής ετοιμότητας.


Κωσταράκος και Αποστολάκης θα “συνυπάρξουν” για κάποιο διαστημα σε μια διαδικασία κατά την οποία ο νέος Α/ΓΕΕΘΑ θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί αναλυτικά και να προετοιμαστεί για όσα τον περιμένουν. Και όπως θα διαπιστώσει δεν είναι καθόλου εύκολα,

Στην θέση του κ.Αποστολάκη τοποθετείται Α/ΓΕΝ ο μέχρι σήμερα Αρχηγός Στόλου Γιώργος Γιακουμάκης. Αναμενόμενη κι αυτή η απόφαση.

Παρά το γεγονός ότι υπάρξαν σκέψεις και πιέσεις από το ΓΕΕΘΑ για παραμονή του στρατηγού Κωσταράκου σε κατάσταση “ενέργειας” επικράτησε άλλη λογική .Κι αυτό γιατί σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε κάτι τέτοιο να γίνει με νόμιμο τρόπο.


onalert

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις