Στην Κω φτάνει πλοίο για την προσωρινή φιλοξενία μεταναστών

Στην Κω φτάνει πλοίο για την προσωρινή φιλοξενία μεταναστών
Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό Βlue Star 2 μεταφέροντας 1.800 άτομα, εκ των οποίων οι 1.100 ήταν μετανάστες.


Το πλοίο καθυστέρησε να καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά για περίπου τρεις ώρες. Κατά την αναχώρησή του από την Κω και μετά από ένα δίωρο εν πλω, αναγκάστηκε να επιστρέψει πίσω στο νησί, καθώς μια 17χρονη έγκυος μετανάστρια παρουσίασε έντονους πόνους και έπρεπε να γεννήσει.

Το πλοίο αφού έφθασε εκ νέου στο λιμάνι της Κω αποβίβασε την 17χρονη μετανάστρια η οποία παρελήφθη από όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Την Παρασκευή αναμένεται να καταπλεύσει στην Κω το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος δυναμικότητας έως 2.500 θέσεων, όπου θα φιλοξενήσει προσωρινά μετανάστες για περίπου 15 ημέρες.

Το πλοίο από πρωί φορτώνει καύσιμα και τροφοδοσία για τη στέγαση μεταναστών και τη διευκόλυνση της κατάστασης.

Αυτό που αναμένεται είναι η υπογραφή σχετικής σύμβασης ναύλωσης με την πλοιοκτήτρια εταιρεία ANEK από τα εμπλεκόμενα υπουργεία που διαχειρίζονται το μεταναστευτικό πρόβλημα.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης δήλωσε στον ΣΚΑΙ ότι πιθανότατα μέχρι την Κυριακή θα έχει ολοκληρωθεί η μεταφορά των προσφύγων από το Πεδίο του Άρεως στον χώρο που διαμορφώθηκε στον Βοτανικό.

Ο ίδιος κάλεσε τα κόμματα της Αντιπολίτευσης να βοηθήσουν την κυβέρνηση με προτάσεις και όχι απλά αντιπολιτευτική κριτική, ενώ δήλωσε ικανοποιημένος από τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο ζήτημα.


tanea

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις