Η Ουγγαρία «εξετάζει» να χρησιμοποιήσει τον στρατό για τους πρόσφυγες

Η Ουγγαρία «εξετάζει» να χρησιμοποιήσει τον στρατό για τους πρόσφυγες
Βουδαπέστη
Η Βουδαπέστη έχει «συζητήσει το πώς» θα μπορούσε ο στρατός να χρησιμοποιηθεί ενώπιον του μεγάλου αριθμού προσφύγων που έχουν ήδη αρχίσει να φτάνουν στα σύνορα με τη Σερβία, όπως επιβεβαίωσε η ουγγρική κυβέρνηση. Το ζήτημα θα παραπεμφθεί στο Κοινοβούλιο. 

Δακρυγόνα και ένταση σε ουγγρικό κέντρο καταγραφής.

Την Τρίτη, το πρώτο τμήμα της μεγάλης ομάδας που κινείται στον «βαλκανικό διάδρομο» είχε ήδη περάσει τα τμήματα των συνόρων που δεν έχει καλύψει ο «φράχτης του Ορμπάν».

Ο εκπρόσωπος της ουγγρικής κυβέρνησης Ζόλταν Κόβακς ανέφερε την Τετάρτη, όπως μεταδίδει το Reuters, πως «η κυβέρνηση και το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας έχει συζητήσει το θέμα του πώς θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ο στρατός για να προστατεύσει τα σύνορα της Ουγγαρίας και τα σύνορα της ΕΕ».

Οποιαδήποτε απόφαση, είπε, για κινητοποιήση του στρατού θα πρέπει να βασίζεται σε έγκριση του Κοινοβουλίου, το οποίο θα συζητήσει το θέμα την επόμενη εβδομάδα. Η κυβέρνηση Ορμπάν, υπενθυμίζεται, έχει ισχυρότατη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Το ουγγρικό χωριό Ρόσκε, στα σύνορα με τη Σερβία, έχει γίνει από την Τρίτη ο χώρος στον οποίο συγκεντρώνονται οι περισσότεροι που πέρασαν τα σύνορα και καταγράφονται. Η ένταση δεν άργησε να ξεσπάσει.

Το μεσημέρι της Τετάρτης,  όπως μεταδίδει ανταποκριτής του Reuters, η ένταση ξέσπασε μεταξύ αστυνομίας και περίπου 300 με 400 πρόσφυγες. Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ουγγρική τηλεόραση, φαίνεται να έγινε και χρήση δακρυγόνων πριν η ένταση εκτονωθεί σχετικά σύντομα.
Newsroom ΔΟΛ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΚΔΟΣΗΣ ΜΗΝΙΑΙΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥ ΜΕΣΩ TAXISNET! (ΟΔΗΓΙΕΣ - ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ Ε.Σ.)