Παράταση ζωής στο Στρατηγείο του Τυρνάβου

Παραμένει σε λειτουργία για ακόμα δύο χρόνια
Τούρκος ταξίαρχος θα παραδώσει σε Τούρκο ομοβαθμό του σήμερα Πέμπτη 20 Αυγούστου στο Στρατόπεδο Σχοινά στον Τύρναβο τη διοίκηση της Ταξιαρχίας της Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης (South Eastern European Brigade – SEEBRIG) που εδρεύει στην περιοχή.

Ο νέος διοικητής που θα παραμείνει για άλλα δυο χρόνια μέχρις ότου η Ταξιαρχία μεταφερθεί το 2017 στη Βουλγαρία, είναι ο εκ του Πυροβολικού προερχόμενος και με σπουδές σε σχολεία του ΝΑΤΟ ταξίαρχος Numan Yediyildiz που γεννήθηκε το 1969 στο Ordu της Τουρκίας.
Ο Numan Yediyildiz θα αντικαταστήσει τον απερχόμενο Τούρκο διοικητή, επίσης ταξίαρχο, Hakan Eser που τον Σεπτέμβριο του 2013 είχε αναλάβει τη διοίκηση από τον Σκοπιανό Ταξίαρχο Zdravko Popovski, παρουσία μάλιστα και του τότε υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου.
Η τελετή παράδοσης - παραλαβής θα γίνει με επισημότητα σήμερα Πέμπτη, στις 6 το απόγευμα, παρουσία επισήμων προσκεκλημένων αλλά και στρατιωτικών από τις χώρες που συμμετέχουν στη δύναμη της Ταξιαρχίας αλλά και αντιπροσωπειών χωρών που επίσης συμμετέχουν ως παρατηρητές.
ΔΗ.ΒΑΛ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις