Ρωσία καλεί Πεντάγωνο να «συντονιστούν» για τη Συρία

Ρωσία καλεί Πεντάγωνο να «συντονιστούν» για τη Συρία
Την ανάγκη συντονισμού ανάμεσα στον Στρατό της Ρωσίας και στο Πεντάγωνο, ώστε να αποφευχθούν «ακούσια περιστατικά» γύρω από τη Συρία, όπου και οι δύο χώρες έχουν στρατιωτική παρουσία υπογραμμίζει ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. Το γερμανικό υπουργείου Εξωτερικών από την πλευρά του διαμηνύει πως για τη Γερμανία θα ήταν καλοδεχούμενη μια μεγαλύτερη δέσμευση της Ρωσίας στον πόλεμο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.


Ο Λαβρόφ επανέλαβε την Παρασκευή πως η Ρωσία θα συνεχίσει να παρέχει όπλα στον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ για να βοηθήσει τις συριακές ένοπλες δυνάμεις να πολεμήσουν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε σε συνέντευξη Τύπου πως η Ρωσία πραγματοποιεί στρατιωτικά γυμνάσια στη Μεσόγειο, πως γίνονται εδώ και λίγο καιρό, και πως συνάδουν με το Διεθνές Δίκαιο.

Σημείωσε επίσης πως το Πεντάγωνο ανέστειλε την επιχειρησιακή συνεργασία με τον ρωσικό Στρατό, αλλά αυτή θα πρέπει να επαναληφθεί αφού τόσο ο Στρατός των ΗΠΑ όσο και οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας διεξάγουν επιχειρήσεις μέσα και γύρω από τη Συρία.

Παράλληλα, εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε την Παρασκευή πως οι υπουργοί Εξωτερικών της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ρωσίας και της Ουκρανίας που συναντώνται αύριο στο Βερολίνο για να συζητήσουν την ουκρανική κρίση είναι πιθανό να αναφερθούν και στην κατάσταση στη Συρία.

Ο εκπρόσωπος, ο Μάρτιν Σέφερ, μιλώντας στην τακτική κυβερνητική συνέντευξη Τύπου, χαρακτήρισε τις αναφορές για στρατιωτική δράση της Ρωσίας στη Συρία ως «σημαντική» εξέλιξη που είναι πιθανό να συζητηθεί στο περιθώριο της συνάντησης.

Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ θα υποδεχθεί τους ομολόγους του από τη Γαλλία, τη Ρωσία και την Ουκρανία το απόγευμα του Σαββάτου στη γερμανική πρωτεύουσα.

Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ακόμη πως για τη Γερμανία θα ήταν καλοδεχούμενη μια μεγαλύτερη δέσμευση της Ρωσίας στον πόλεμο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

«Νομίζω ότι θα καλωσορίζαμε τη Ρωσική Ομοσπονδία και τον ρώσο πρόεδρο στην ανάληψη ενεργού εμπλοκής στον πόλεμο εναντίον του ISIS δεδομένων των κινδύνων που προκαλούνται από την ισλαμική τρομοκρατία», δήλωσε ο Σέφερ. 
http://www.tanea.gr/news/world/article/5273863/rwsia-kalei-pentagwno-na-syntonistoyn-gia-th-syria/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις