Το "όχι" του Α/ΓΕΣ στον ΥΕΘΑ για τους χώρους υποδοχής μεταναστών λόγω έλλειψης χρημάτων

Image
Να προετοιμάσει υποδομές για την υποδοχή μεταναστών σε νησιά του Αιγαίου ζήτησε ο ΥΕΘΑΓιάννης Γιάγκος από τον Α/ΓΕΣ Βασίλη Τελλίδη. Η απάντηση ήταν η αναμενόμενη: Με τι χρήματα θα αναλάβει ο στρατός και αυτή την αποστολή; 


Ήταν θέμα χρόνου ένας Αρχηγός Γενικού Επιτελείου να βρθεί στο απόλυτο αδιέξοδο. Όλοι στα δύσκολα στρέφονται στις Ένοπλες Δυνάμεις και ζητούν λύση “εδώ και τώρα”. Το χειρότερο; Θεωρούν δεδομένο ότι αυτές θα ανταποκριθούν άμεσα και αδιαμαρτύρητα. Υπάρχουν όμως όρια που όλοι θα πρέπει να κατανοήσουν και να σεβαστούν αν επιθυμούν πραγματικά αυτή η χώρα να διαθέτει ΕΔ .

Ο Α/ΓΕΣ εξήγησε στην πολιτική ηγεσία ότι τα κονδύλια που διαθέτει το ΓΕΣ δεν επαρκούν . Και είναι γνωστό σ΄ όλους ότι μετά βίας ,με “κόλπα”, “πατέντες” και αιματηρές οικονομίες ο Στρατός Ξηράς εεξακολουθεί και κινείται. 

Την ίδια στιγμή είναι επίσης γνωστό ότι τα “φέσια” που του έχουν “φορέσει” άλλοι κρατικοί φορείς είναι …μυθικά! Μόνο το ΕΚΑΒ χρωστά στο Στρατό 80 εκατομμύρια ευρώ από τις αεροδιακομιδές που έχει κάνει! Άπαντες βέβαια …σφυράνε αδιάφορα για τα χρωστούμενα. 

Ο υπηρεσιακός ΥΕΘΑ Γιάννης Γιάγκος κατανοεί το πρόβλημα που το έθεσε ο Αρχηγός ΓΕΣ . Τον διαβεβαίωσε ότι θα κάνει ότι μπορεί και ότι πρέπει ώστε να του εξασφαλίσει κονδύλια για να αναλάβει ο Στρατός το έργο κατασκευής χώρων υποδοχής των μεταναστών που εξακολουθούν να συρρέουν στα νησιά του Αιγαίου.

Μπορεί κάποιοι να πήραν “στραβά” το “οχι” του Α/ΓΕΣ. Όμως θα πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι ακόμη και ο Στρατός έχει όρια σ΄ όσα μπορεί να προσφέρει και να υποστηρίξει. Και το ΓΕΣ τα έχει ξεπεράσει εδώ και καιρό.

Να βρεθούν λοιπόν τα κονδύλια να δοθούν στο ΓΕΣ και βεβαίως αν αυτό συμβεί , ο Στρατός ξέρει και θα κάνει τη δουλειά του όπως πάντα άριστα.

Οικονομική ασφυξία

Η οικονομική ασφυξία εντός της οποίας αναγκάζεται να λειτουργεί το στράτευμα έχει επισημανθεί εδώ και καιρό από την ηγεσία του. Μέσω διαρροών είχε γίνει γνωστό ότι το οικονομικό πρόβλημα είναι μεγάλο “την ίδια ώρα που οι ανάγκες της κοινωνίας μέσα στις συνθήκες οικονομικής ασφυξίας που έχουν προκληθεί, υποχρεώνουν τις ΕΔ να αναλάβουν ενεργό και πολύ μεγαλύτερο ρόλο για την αντιμετώπιση καθημερινών προβλημάτων των πολιτών. Νοσοκομεία της περιφέρειας έχουν διαλυθεί και δεν μπορούν πλέον να εξυπηρετήσουν περιστατικά ρουτίνας! Αυτά αναλαμβάνουν σε καθημερινή πλέον βάση οι ΕΔ με συνεχείς αεροδιακομιδές που κοστίζουν χρήματα και ταλαιπωρούν προσωπικό και μέσα”.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις