Η Ελλάδα που αγαπάς… εκπαιδεύοντας την πολωνική F-16 Demo Team

Όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ) προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), από τη Δευτέρα 10 Αυγούστου έως και τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015, πραγματοποίησε εκπαίδευση της νεοσύστατης Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους (Demo Team) F-16 της Αεροπορίας της Πολωνίας (Siły Powietrzn).

Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στην 31η Τακτική Αεροπορική Βάση (31. Baza Lotnicza) στην περιοχή Krzesiny του Poznan, της Πολωνίας, στο πλαίσιο συνεργασίας των δύο χωρών.
Την εκπαίδευση πραγματοποίησαν ο Επισμηναγός (Ι) Γεώργιος Ανδρουλάκης (instructor demo pilot) και ο Σμηναγός (Ι) Εμμανουήλ Ανδριανάκης (safety observer).
Συνολικά εκπαιδεύτηκαν ένας (1) Ιπτάμενος επίδειξης, ένας (1) παρατηρητής ασφαλείας (safety observer) και ένας (1) αφηγητής (narrator). Η εκπαίδευση περιελάμβανε, πέραν του πτητικού μέρους και των διαδικασιών ασφαλείας της επίδειξης, υποστήριξη στη διαχείριση της Ομάδας και στις διαδικασίες και ιδιαιτερότητες συμμετοχής σε αεροπορικές επιδείξεις.
Είναι αυτονόητο ότι η εν λόγω δραστηριότητα αποτελεί ακόμη μία ακόμη (επιπλέον των πτητικών επιδείξεων) έμπρακτη απόδειξη του πολύ υψηλού επιπέδου του προσωπικού της ΠΑ που στελεχώνει την Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς».
Εκτός από την οργάνωση και εκτέλεση εντυπωσιακών αεροπορικών επιδείξεων που καλλιεργούν και προωθούν την αεροπορική ιδέα, εξάγει και «τεχνογνωσία» επί του αντικειμένου. Και ασφαλώς μας κάνει όλους υπερήφανους, σε μια εποχή όπου η Ελλάδα δεν μας κάνει εύκολα να χαμογελάμε. Κάποιοι κρατούν πάντα τη σημαία ψηλά.

http://www.defence-point.gr/news/?p=136288

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις