ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ ΕΒΡΟΣ: Αυτοί που κρατούν "καρφωμένη" την "πινέζα" στο χάρτη!

Ο “αριστερός” πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, είπε από τον Έβρο μια μεγάλη αλήθεια. Μίλησε για την “πινέζα” του χάρτη της Ελλάδας. Την “πινέζα” -απειλή! “Θα σε στείλω στον Έβρο” ήταν το αλαζονικό επιχείρημα πολιτικών αλλά και πολιτών εναντίον στρατιωτικών ,αστυνομικών και δημοσίων υπαλλήλων. 
Ο Έβρος μια από τις πιο σημαντικές για την εθνική ασφάλεια της χώρας περιοχή μετατράπηκε από εμάς τους ίδιους σε …τόπο εξορίας!

Και ο Τσίπρας είπε κάτι σωστό που όλοι πρέπει να του αναγνωρίσουμε ότι είναι σωστό:
“Λένε κάποιοι, ότι εδώ που βρισκόμαστε σήμερα , χαριτολογώντας πολλές φορές- και θα το έχετε ακούσει σίγουρα εσείς που έχετε πάρει μετάθεση εδώ – ότι βρισκόμαστε στη «πινέζα» του χάρτη, έτσι έλεγαν, στο τέρμα πάνω δεξιά. Είναι όμως ξέρετε η αυτή η πινέζα που κρατάει στη θέση του. Εάν δεν υπήρχε δεν θα ήταν ο χάρτης ποτέ στη θέση του. Οι σύγχρονες, λοιπόν Θερμοπύλες που φυλάτε, μια περιοχή που έχει ιδιαίτερη ανάγκη τη στήριξη μας ολόπλευρα και εσείς εδώ με την παρουσία σας διασφαλίζεται ότι ο χάρτης θα μείνει πάντα σταθερός , η Πατρίδα μας ακέραια και προφυλαγμένη από κάθε κίνδυνο”.

Δεν υπάρχει περίπτωση αυτοί που έχουν αναλάβει να κρατούν τη πινέζα καρφωμένη στη θέση της να “λυγίσουν”. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τους θυμόμαστε όλοι μας κάθε φορά που το φέρνει η τύχη ένας πρωθυπουργός ,ένας ΥΕΘΑ και δεκάδες άλλοι επίσημοι περνάνε από τη περιοχή.
Και να τους ξεχνάμε όλο τον άλλο χρόνο.

Αυτό δεν αφορά μόνο την εξουσία. Αφορά και στους κατοίκους της περιοχής που είναι “καρφωμένη” η πινέζα. Δεν είναι κανόνας,αλλά δεν είναι και σπάνιο οι στρατιωτικοί μας που υπηρετουν στον Έβρο να αντιμετωπιζονται μόνο ως “πορτοφόλια”. Οι καταγγελίες που γίνονται κατά καιρούς από στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους για συμπεριφορές και απόψεις που κανέναν δεν τιμούν θα πρέπει και να μας προβληματίσουν αλλά κυρίως να σταματήσουν.

Για να επανέλθουμε όμως στην ευθύνη της Πολιτειας και όλων ανεξαιρέτως των κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης, θα πούμε ότι είναι απλά ντροπή ότι τόσα χρόνια ,από το 1974 μέχρι σήμερα να μην έχει κατορθώσει αυτό το κράτος να λύσει τουλάχιστον το στεγαστικό πρόβλημα των στελεχών των ΕΔ που καλούνται να υπηρετήσουν στον Έβρο. Ήταν τόσο δύσκολο να έχει αντιμετωπιστεί τουλάχιστον αυτό το ζήτημα; Προφανώς όχι, αν κάποιοι είχαν ασχοληθεί.

Οι στρατιωτικοί μας και ειδικά όσοι έχουν στόχο να κάνουν καριέρα στις ΕΔ , δεν θεωρούν την μετάθεση στον Έβρο άσχημη εξέλιξη για τη ζωή τους. Κάποιοι δεν μπορούν να σκεφτούν καν ότι δεν θα περάσουν από μονάδες του Έβρου. Και αναφέρονται υποτιμιτικά σ΄ όσους συναδέλφους τους κάνουν το παν για να αποφύγουν τη μετάθεση εκεί.

Αυτή πρέπει να είναι η λογική όλων μας για όλες τις ακριτικές περιοχές της χώρας .
Ελπίζουμε ότι η εύστοχη δήλωση Τσίπρα δεν θα μεινει μια ακόμη δήλωση. Ο “κολλητός” του ΥΕΘΑ Πάνος Καμένος έχει πολλά να του εξηγήσει για το τι μπορεί να γίνει στον Έβρο κι αλλού γι΄ αυτούς τους υπερήφανους ανθρώπους που βλέπετε στις φωτογραφίες από την άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ.











ΠΗΓΗ: http://www.onalert.gr/stories/parmenion-evros-aytoi-pou-kratoun-karfomeni-ti-pineza-sto-xarti/45424

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις