Καμμένος: Η Ελλάδα δεν θα συμμετάσχει σε χερσαίες επιχειρήσεις

Στα γεγονότα της Γαλλίας και στο ενδεχόμενο χερσαίων επιχειρήσεων αναφέρθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος λέγοντας μεταξύ άλλων πως η επίθεση στο Παρίσι είναι ένα ζήτημα που αφορά όλους.

«Οι περισσότεροι από τους δράστες ήταν κάτοικοι δυτικών χωρών, κάποιοι άλλοι είχαν περάσει από χώρες χωρίς να καταγραφούν και κάποιοι από αυτούς είχαν περάσει με το ρεύμα των προσφύγων» τόνισε σημειώνοντας παράλληλα ότι «δεν πρόκειται για επαγγελματίες τρομοκράτες», αλλά για κάποιον «που σήμερα μπορεί να είναι οδοντίατρος στο Παρίσι κι αύριο να ανατινάζεται στο Μπατακλάν» και ως εκ τούτου, είναι δύσκολο να εντοπιστούν.
«Εδώ έχουμε ένα φαινόμενο, το οποίο δεν έχει προηγούμενο» είπε ο υπουργός, εκτιμώντας ως λύση «την ανταλλαγή πληροφοριών, μέσω των υπηρεσιών όπως το ΝΑΤΟ» και «όχι τον ιερό πόλεμο».
Απέκλεισε την πιθανότητα η Ελλάδα να συμμετάσχει σε χερσαίες επιχειρήσεις, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί, αναφέροντας ότι «είναι πολυτιμότερος ο ρόλος της Ελλάδας ως εγγυητή της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, παρά ως μέρος του πολέμου».
Ερωτηθείς για τη φύλαξη των συνόρων είπε ότι σε αυτήν «δεν εμπλέκονται οι δυνάμεις άμυνας. Δεν μπορεί μια στρατιωτική υπηρεσία να αναλάβει αλλά, οι ένοπλες δυνάμεις μόνο συνδράμουν».
Επιτιθέμενος στην ευρωπαϊκή πολιτική σημείωσε ότι όλη η παρούσα κατάσταση με το προσφυγικό δε θα ήταν ίδια αν εδώ και τέσσερα χρόνια «η Ευρώπη επέβαλε στην Τουρκία να τηρεί τη συμφωνία που έχει υπογράψει για την επαναπροώθηση προσφύγων».
Απέρριψε κοινές περιπολίες με την Τουρκία λέγοντας ότι «η Τουρκία το επιχειρεί, αλλά αυτό δεν γίνεται».
koutipandoras

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις