Κοίτα ποιοι μιλάνε για... παραβιάσεις!

 Δυο μέτρα και δυο σταθμά
 ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Το Καστελόριζο Βρίσκεται διαρκώς περικυκλωμένο τα τελευταία χρόνια από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη

Από το 2007 μέχρι και σήμερα, η Τουρκία έχει πραγματοποιήσει 9.982 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου στο Αιγαίο! Αν η καταμέτρηση αρχίσει... από το 1974, τότε θα πρέπει να μιλήσουμε για δεκάδες χιλιάδες παραβιάσεις που κόστισαν πολλές ανθρώπινες ζωές και πάρα πολλά δισεκατομμύρια. Δραχμές παλαιότερα, ευρώ τώρα! Όχι, δεν υπήρξε όλα αυτά τα χρόνια ούτε μία άτυπη ή επίσημη Σύνοδος του ΝΑΤΟ για να κάνουν έστω... μία σύσταση στο κράτος-μέλος της Συμμαχίας που λέγεται Τουρκία! Κανένας από τους γ.γ. του ΝΑΤΟ δεν εξέφρασε ποτέ τη συμπάθεια και την αλληλεγγύη του στην Ελλάδα, που πληρώνει με αίμα και χρήμα την ατυχία της να έχει γείτονα το κράτος που λέγεται Τουρκία. Την οποία ο επίτιμος Α/ΓΕΣ στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος μόλις προχθές αποκάλεσε δημόσια «διεθνή τρομοκράτη».

Η ελληνική κοινή γνώμη «πάγωσε» από την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους από τουρκικά F-16. Και αμέσως μετά θύμωσε από την έστω προσωπική έκφραση αλληλεγγύης του γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. Τέλος αναρωτήθηκε γιατί η Ελλάδα δεν έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εναέριο χώρο της. Γιατί δεν έχει το δικαίωμα αυτοάμυνας που οι ΗΠΑ αναγνώρισαν στην Τουρκία για την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους; Το οποίο, ακόμη κι αν δεχθούμε την τουρκική εκδοχή, παραβίασε για 17 δευτερόλεπτα τον τουρκικό εναέριο χώρο.

Με τις πλάτες του ΝΑΤΟ

Στην Ελλάδα και στο Αιγαίο δεν έχουμε παραβιάσεις των... 17 δευτερολέπτων! Έχουμε κανονικό πόλεμο με νεκρούς! Και αντιμετωπίζουμε, κάθε ημέρα από το 1974, ενέργειες που με βάση τα όσα το ίδιο το ΝΑΤΟ προβλέπει θεωρούνται επιθετικές πράξεις εναντίον κράτους- μέλους της Συμμαχίας.

Το ΝΑΤΟ κάνει ότι... δεν βλέπει τις προκλητικές ηχήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο, ενώ έσπευσε να καλύψει την Άγκυρα μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού για τα μόλις 17" που πέρασε στον εναέριο χώρο της, αν δεχθούμε την τουρκική εκδοχή.

Ο Γ. Στόλτενμπεργκ, όπως και όλοι στο ΝΑΤΟ, στην Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες, γνωρίζει πάρα πολύ καλά από τη live εικόνα που μεταδίδεται από τα ραντάρ σε όλα τα στρατηγεία του ΝΑΤΟ ότι:

 Το Καστελόριζο, το νοτιότερο σημείο των ευρωπαϊκών συνόρων, βρίσκεται διαρκώς περικυκλωμένο τα τελευταία χρόνια από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη! Οι πιλότοι των οποίων καλούν οποιοδήποτε πολιτικό αεροσκάφος πετά στην περιοχή να απομακρυνθεί, γιατί... πετά, όπως του λένε, σε τουρκικό εναέριο χώρο!

 Οι Τούρκοι πιλότοι δεν παραβιάζουν για λίγα δευτερόλεπτα τον εναέριο χώρο, αλλά πετούν όλο και συχνότερα σε χαμηλό ύψος πάνω από κατοικημένα ελληνικά νησιά! Τι προβλέπει το ΝΑΤΟ για τέτοιου είδους προκλήσεις; Μήπως κατάρριψη των «εισβολέων»;

 Είναι εχθρική ενέργεια κατά χώρας-μέλους της Συμμαχίας -σύμφωνα πάντα με τα προβλεπόμενα από το ΝΑΤΟ- η αεροφωτογράφιση από πολεμικά αεροσκάφη στρατιωτικών εγκαταστάσεων; Η Τουρκία, όπως πολύ καλά γνωρίζουν στο ΝΑΤΟ, το κάνει συστηματικά εναντίον της Ελλάδας. Και σε μια τέτοια αποστολή στην Κρήτη, οι Τούρκοι δολοφόνησαν τον Έλληνα πιλότο Κώστα Ηλιάκη. Η νατοϊκή... αλληλεγγύη ακόμη αναμένεται...

 Γνωρίζει το ΝΑΤΟ ότι οι Τούρκοι πιλότοι οδηγούν συστηματικά τη διαδικασία αναγνώρισης-αναχαίτισης στο Αιγαίο σε κανονική αερομαχία και εμπλοκή, με ό,τι αυτό σημαίνει; Ξέρουν ότι τα περισσότερα τουρκικά μαχητικά εισέρχονται παράνομα στο Αιγαίο και οπλισμένα, αναγκάζοντας και τα ελληνικά μαχητικά να έχουν οπλισμό κατά τη διάρκεια των αναχαιτίσεων; Τι θα συμβεί αν ένας πύραυλος εκτοξευθεί;

 Δεν έχουν ενημερωθεί στο ΝΑΤΟ ότι από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι και σήμερα έχουν καταγραφεί στο Αιγαίο 1.633 παραβιάσεις και 718 παραβάσεις του εθνικού εναέριου χώρου;

Όλα τα γνωρίζουν και στο ΝΑΤΟ και στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη. Το γεγονός ότι παριστάνουν τους ανήξερους οφείλεται και στις δικές μας λάθος επιλογές. Που ξεκινούν από το 1974. Τότε που ξεκίνησε ο «πόλεμος στο Αιγαίο».

Αμέσως μετά τον «Αττίλα» στην Κύπρο και την απόφαση του Κωνσταντίνου Καραμανλή για αποχώρηση της Ελλάδας από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ, η Τουρκία άρχισε τις παραβιάσεις έχοντας την προστασία της Συμμαχίας! Η επιλογή της Ελλάδας ήταν να υπακούσει στις «συμβουλές» και στις «παραινέσεις» των «φίλων και συμμάχων» και να αντιμετωπίσει με... κατανόηση τις προκλήσεις, που τελικά αποδείχτηκαν ένα καλά οργανωμένο σχέδιο των Τούρκων για να βάλουν πόδι στο Αιγαίο. Αυτό που προέκυψε από την επιλογή μας ήταν να μετράμε απλώς τι γράφει... το κοντέρ των παραβιάσεων. Κάπως έτσι φθάσαμε στις δεκάδες χιλιάδες παραβιάσεις.

Μπορεί τώρα η Ελλάδα να κάνει κάτι για να αλλάξει αυτή την απαράδεκτη, επικίνδυνη και κοστοβόρο πραγματικότητα; Κανένας λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να ζητήσει να αρχίσουμε τις καταρρίψεις με πυραύλους. Πρέπει, όμως να κάνουμε τα πάντα για να καταρρίψουμε την τουρκική πρακτική σε επίπεδο ΝΑΤΟ και Ε.Ε., ώστε το ζήτημα της τουρκικής αλητείας -περί αυτού πρόκειται- που ζούμε στο Αιγαίο να σταματήσει τώρα. Αν θέλουν, ο Στόλτενμπεργκ του ΝΑΤΟ, οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι μπορούν να τραβήξουν το αυτί του «χαϊδεμένου» τους παιδιού. Διαφορετικά, είναι θέμα χρόνου να ανάψει φωτιά στο Αιγαίο που δύσκολα θα μπορέσει οποιοσδήποτε να τη σβήσει. Και αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούμε εμείς να καταρρίψουμε τουρκικό αεροσκάφος. Υπάρχει και χειρότερο σενάριο. Η Τουρκία έχει αρχίσει να παίζει πολύ συχνά το σενάριο της... παρενόχλησης μαχητικών της αεροσκαφών από ελληνικά στο Αιγαίο! Με δεδομένο το θράσος που πάντα χαρακτήριζε την Άγκυρα, δεν αποκλείεται έτσι όπως πάμε να δούμε και κατάρριψη που θα προκαλέσει η Τουρκία στο Αιγαίο, επειδή... παρενοχλείται όταν μας παραβιάζει! θα πρέπει όλοι, Αμερικανοί και Ευρωπαίοι, να καταλάβουν ότι αν δεν σφίξουν τα λουριά στην Άγκυρα, το επόμενο μεγάλο θέμα που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν ως πρόβλημα ασφάλειας στη νοτιοανατολική Μεσόγειο θα λέγεται Τουρκία.

Οι εμπλοκές

Το πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα στο Αιγαίο με τους Τούρκους φαίνεται από δύο αριθμούς των στατιστικών. Το πρώτο ανησυχητικό στοιχείο είναι οι 74 εμπλοκές. Αυτό σημαίνει ότι οι Τούρκοι όλο και συχνότερα αρνούνται να αποχωρήσουν από τον εναέριο χώρο, ακόμη και μετά τον εντοπισμό τους, την αναγνώριση και την αναχαίτισή τους. Εμπλοκή σημαίνει κανονική αερομαχία σε ακραίες συνθήκες. Το δεύτερο ανησυχητικό στοιχείο είναι ότι μέσα σε λίγους μήνες οι Τούρκοι έχουν πετάξει πάνω από ελληνικό έδαφος 32 φορές! Δεν γίνεται πουθενά στον κόσμο τέτοια πρόκληση.

(REAL NEWS 29/11/2015 – ΠΑΡΙΣ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΣ - p.karvounopoulos@realnews.gr)

http://staratalogia.blogspot.gr/2015/11/blog-post_16.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις