Ξανάρχονται..? Ο γερμανικός στρατός θα ρίξει 130 δισ. ευρώ σε εξοπλισμούς


Επένδυση ύψους 130 δισ. ευρώ θέλει να πραγματοποιήσει η Γερμανία τα επόμενα 15 χρόνια για να αναβαθμίσει τον εξοπλισμό των ενόπλων δυνάμεών της, δήλωσαν σήμερα στο Ρόιτερς κυβερνητικές πηγές.



Σύμφωνα με τις πηγές, τα χρήματα θα διατεθούν κυρίως για την αγορά νέου εξοπλισμού ώστε ο στρατός να μπορεί να εκπληρώσει καλύτερα τις αποστολές του στο εξωτερικό.

Οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες έχουν αναλάβει δράση κυρίως στους κόλπους του διεθνούς συνασπισμού εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, βρίσκονται «στο όριο των δυνατοτήτων τους να επεμβαίνουν» λόγω των δημοσιονομικών περικοπών, αναφέρεται εξάλλου σε έκθεση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
«Το στράτευμα είναι κουρασμένο. Έχει υπερβολικά πολλές ελλείψεις», δήλωσε κατά την παρουσίαση της έκθεσής του στο Βερολίνο ο αρμόδιος της κυβέρνησης για θέματα άμυνας Χανς-Πέτερ Μπάρτελς, ζητώντας μια σημαντική αύξηση του προϋπολογισμού του γερμανικού στρατού. 
«Η συστηματική ανεπάρκεια του προϋπολογισμού» θέτει σε κίνδυνο την εκπαίδευση και τις επεμβάσεις, προειδοποίησε, ενώ εκτός από τη Συρία και το Ιράκ, οι γερμανοί στρατιώτες είναι παρόντες στο Μαλί, όπου το Βερολίνο προβλέπει μάλιστα να στείλει άλλους 500 άνδρες για να υποστηρίξουν τους γάλλους στρατιώτες.
 
Τον Νοέμβριο, η Γερμανία αποφάσισε επίσης να αυξήσει το μέγιστο όριο των στρατιωτικών δυνάμεων που διατηρεί στο Αφγανιστάν στο πλαίσιο μιας αποστολής συμβουλών και εκπαίδευσης. Το Βερολίνο θα στείλει εκεί έως 980 στρατιώτες το 2016, στο πλαίσιο της αποστολής «Αποφασιστική Υποστήριξη».
 
Ο Μπάρτελς επισήμανε την κακή κατάσταση των στρατοπέδων, τις ελλείψεις σε υλικό και θεωρεί ανεπαρκή την αύξηση του προϋπολογισμού των ομοσπονδιακών ενόπλων δυνάμεων από 33 σε 35 δισ. ευρώ.
 
Η Bundeswehr ιδρύθηκε το 1955 και το 1990, τη στιγμή της επανένωσης της Γερμανίας, αριθμούσε 600.000 στρατιώτες, έναντι των 117.000 που αριθμεί σήμερα.

ΠΗΓΗ: http://mati-gr.blogspot.gr/2016/01/130.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις