Κινητοποίηση για να στηθούν τέντες στο Ελληνικό προκαλεί φήμες για ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων

Γράφει η ΙΩΑΝΝΑ ΗΛΙΑΔΗ

Αναστάτωση προκλήθηκε σήμερα λόγω της κινητοποίησης που έγινε στις Ένοπλες Δυνάμεις για να βρεθεί ανθρώπινο δυναμικό να στήσει τέντες για πρόσφυγες στο γήπεδο του μπέιζμπολ στο Ελληνικό.



Πιο συγκεκριμένα, προκειμένου να φιλοξενηθούν πρόσφυγες που υπήρχαν στο λιμάνι του Πειραιά, αποφασίστηκε να στηθούν τέντες στο γήπεδο του μπέιζμπολ στο Ελληνικό και για τον λόγο αυτό κινητοποιήθηκε το ΚΕΣΟΔΜΕ, το οποίο με τη σειρά του ζήτησε κόσμο από τα Γενικά Επιτελεία.
 
Έτσι κόπηκαν κάποιες άδειες εξόδου από στρατιώτες και ναύτες, με αποτέλεσμα το "σπαμένο τηλέφωνο" να δημιουργήσει ανησυχία.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του Onalert δεν έχει ανακληθεί καμία άδεια λόγω προσφυγικού. 

Η πρόκληση φημών είναι προφανώς αποτέλεσμα της μηδενικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων και κατ' επέκταση του κόσμου, από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
 
Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΣ Νίκος Φανιός σε τηλεφωνική επικοινωνία του Onalert δήλωσε πως δεν έχει κοπεί καμία άδεια. Επιβεβαίωσε όμως ότι κόπηκαν οι έξοδοι στρατιωτών σε ορισμένες μονάδες, προκειμένου να βοηθήσουν στο Ελληνικό. 
 
Από τον Στρατό Ξηράς σύμφωνα με πληροφορίες διατέθηκαν περίπου 32 στρατιώτες, από το Πολεμικό Ναυτικό 25 ναύτες και από την Πολεμική Αεροπορία 45 χαμηλόβαθμα στελέχη. 
Αναμένεται ότι απόψε το βράδυ ο νέος αυτός καταυλισμός θα είναι σε θέση να φιλοξενήσει 500 πρόσφυγες που διαβιώνουν τις τελευταίες ημέρες σε κακές συνθήκες  στο λιμάνι του Πειραιά.
 
Παράλληλα αναχώρησαν σήμερα 18 λεωφορεία με 850-900 πρόσφυγες από τον Πειραιά προς τους καταυλισμούς που στήνονται κοντά στα σύνορα, στην περιοχή του Κιλκίς.  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις