Καμμένος: Να πάει η Frontex στην Τουρκία

Image
Η Frontex πρέπει να πάει στην Τουρκία ειπε στους Ευρωπαίους ομολόγους του ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. Το αποκάλυψε κατα την διάρκεια συνέντευξης τύπου με θέμα την πορεία των εργασίων στα hot spots και τα κέντρα μετεγκατάστασης και υποστήριξε οτι αυτη ειναι η λύση στο πρόβλημα. 

Το Υπουργειο Εθνικής Αμυνας δεν επέλεξε τους χώρους που θα δημιουργηθούν τα hot spots και τα κεντρα μετεγκατάστασης ειπε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος προκειμένου να κατευνάσει τις αντιδράσεις που εχουν δημιουργηθεί σε Κω και Σινδο. Δήλωσε μάλιστα οτι συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ωραιοκάστρου και ειπε οτι αν υπάρξει κάποιος άλλος χώρος "είμαστε διατεθημένοι να το μεταφέρουμε". 
Ωστόσο τόνισε οτι μέχρι 15 Φεβρουαρίου η Ελλάδα θα εχει εκπληρώσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις. 
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας εξαπέλυσε για μια ακόμη φορά κατα μέτωπον επίθεση στον Δήμαρχο Κω λέγοντας οτι ψεύδεται για την επιλογή του σημείου και στην πραγματικότητα ειχε προετοιμάσει ο ίδιος την αποτυχία για να μην γίνει το hot spot ,παράλληλα ανέβασε τους τόνους για την άνθιση της παρα οικονομίας στο νησί, απο ταβέρνες, ξενοδοχεία, και μικρό πολιτές που επωφελούνται του δράματος των προσφύγων για να βγάλουν μαύρο χρήμα. 

Τι προτείνει σε ΝΑΤΟ και Ευρώπη το ΥΠΕΘΑ

Αναφερόμενος στο άτυπο συμβούλιο υπουργών της ΕΕ υποστήριξε οτι κατέθεσε πρόταση η Ελλάδα να παρέχει πληροφορίες απο τις θερμικές κάμερες και τα ραντάρ για το πότε ξεκινούν οι βάρκες απο τα τουρκικά παράλια ωστε η γειτονική μας χώρα που εχει αναλάβει να σταματησουν οι ροές στο Αιγαίο να μπορέσει να ανταποκριθεί στις συμβατικές της υποχρεωσεις. 

onalert

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις