ΕΦΑΠΑΞ στρατιωτικών: Τα πάντα στο “κενό” και ποια λύση μπορεί να υπάρξει

alexiptotistis
Από τον Ιούλιο του 2014 έχει να καταβληθεί εφάπαξ σε στρατιωτικούς! Όπου να ΄ναι δηλαδή συμπληρώνονται δύο ολόκληρα χρόνια και κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πότε η αναμονή αυτή θα τελειώσει!

Από το καλοκαίρι του 2014 όταν ξέσπασε τεράστιος θόρυβος με την “ρήτρα αξιόμαχου”που είχε “σκαρφιστεί” η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, η μοναδική…λύση που βρέθηκε είναι η διακοπή καταβολής του εφάπαξ!!!
Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό για πάρα πολλές οικογένειες στρατιωτικών. Οι περισσότεροι από τους οποίους αποφάσισαν να αποχωρήσουν μόνο κα μόνο για να πάρουν το εφάπαξ και να κλείσουν τις πολλές “μαύρες τρύπες” στα οικονομικά τους προβλήματα. Αντί γι΄ αυτό βρέθηκαν να αναμένουν τα χρήματα που δικαιούνται χωρίς να ξέρουν πότε αυτή η μαρτυρική αναμονή θα τελειώσει!
Το χειρότερο είναι ότι αυτή τη στιγμή κανένας δεν φαίνεται να ασχολείται μ΄ αυτό το ζήτημα! Η κυβέρνηση δείχνει να είναι απολύτως απορροφημένη στο θέμα του προσφυγικού και της αξιολόγησης και ο κρατικός μηχανισμός μοιάζει να έχει “παγώσει” οποιαδήποτε ενέργεια για να λύσει πολλά και μεγάλα προβλήματα που απασχολούν επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες. Ανάμεσα σ΄ αυτές είναι και οι στρατιωτικοί που αναμένουν την καταβολή του εφάπαξ τους.
Η τελευταία πληροφορία ήθελε το ΥΠΕΘΑ να προτείνει ότι όσοι έχουν υποβάλλει τα χαρτιά τους μέχρι τις 31/12/2014  θα λάβουν το εφάπαξ που τους αναλογεί υπολογιζόμενο με τον παλαιό τρόπο. Για τους υπόλοιπους ο τρόπος υπολογισμού θα ήταν διαφορετικός και σίγουρα θα προβλέπει περικοπή που όμως ακόμη δεν μπορεί κανείς να πει πως θα γίνει.
Ωστόσο τίποτα δεν δείxνει να κινείται.
Υπάρχει λύση ,έστω και προσωρινή; Ο πρόεδρος του συλλόγου αποφοίτων ΣΣΑΣ Γιάννης Αντωνιάδης είχε προτείνει να καταβληθεί στους διακιούχους προκαταβολή του 60 ή και του 70% του ποσού, αφού η όποια περικοπή αποφασιστεί δεν πρόκειται να φθάσει το 30 ή το 40% του ποσού του εφάπαξ. Μ΄ αυτό το τρόπο οι στρατιωτικοί που αναμένουν πως και τι το ποσό του εφάπαξ θα ανακουφιστούν οικονομικά και η κυβέρνηση θα μπορέσει να κερδίσει κάποιο χρόνο για να βρει επιτέλους ένα τρόπο υπολογισμού του εφάπαξ.
Γιατί δεν δίδεται αυτή η λύση; Να το επαναλάβουμε: δεν ασχολείται κανείς αυτή τη στιγμή.
Militaire.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις