Θα αναλάβουν ΚΑΙ την ταυτοποίηση προσφύγων μεταναστών οι ΕΔ; Τι ζητήθηκε από τα Επιτελεία

23907399975_5ebf85f4b9_z

Π. Καρβουνόπουλος

Θα αναλάβουν οι Ένοπλες Δυνάμεις και την ταυτοποίηση των προσφύγων και των μεταναστών που εισέρχονται στη χώρα; Πληροφορίες του Militaire.gr αναφέρουν ότι ζητήθηκε από τα Γενικά Επιτελεία να διερευνήσουν μέσω του εξειδικευμένου προσωπικού που διαθέτουν την δημιουργία λογισμικού που θα χρησιμοποιηθεί γι΄ αυτή την υπόθεση. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη δύο στελέχη του ΓΕΑ έχουν αναλάβει την δημιουργία του λογισμικού.

Σ΄ αυτές τις πληροφορίες έρχεται να προστεθεί ένα δημοσίευμα από την βουλγαρική εφημερίδα «ΜΟΝΙΤΟR»  που γράφει ότι «σε επίσημο έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρεται ότι οι ελληνικές Αρχές δεν πραγματοποιούσαν πλήρη εγγραφή των προσφύγων λόγω «προβλήματος στο λογισμικό». 
Το έγγραφο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, συντάχθηκε στις 4 Μαρτίου 2016 και αναφέρει τα εξής: «Η Ελλάδα έχει πρόβλημα με το λογισμικό και γι’ αυτό τον λόγο δεν μπορεί να πάρει δακτυλικά αποτυπώματα από τους πρόσφυγες, ούτε να καταχωρεί τα πλήρη στοιχεία τους. Αυτό στην πραγματικότητα σημαίνει ότι στη βάση δεδομένων της ΕΕ λείπουν βασικές πληροφορίες για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που διήλθαν από την Ελλάδα. 
Στο έγγραφο υπογραμμίζεται επίσης ότι η FRONTEX πρέπει μέχρι τις 15 Μαρτίου να αναφέρει όλες τις ανάγκες της σχετικά με την υπηρεσία της στην Ελλάδα.
Militaire.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΚΔΟΣΗΣ ΜΗΝΙΑΙΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥ ΜΕΣΩ TAXISNET! (ΟΔΗΓΙΕΣ - ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ Ε.Σ.)