ΕΕ: 25η επίσημη γλώσσα η τουρκική με πρωτοβουλία Αναστασιάδη - Σφοδρές αντιδράσεις

Image
Σφοδρή αντίδραση στην πρωτοβουλία Αναστασιάδη να αναγνωριστεί η τουρκική ως επίσημη γλώσσα της ΕΕ, ήταν το tweet του καθηγητή Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονία Ηλία Κουσκουβέλη.


"Άργησε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, αλλά φαίνεται να το πετυχαίνει! Δεν θα χρειαστούν Κερκόπορτες. Τις δημιουργούμε" γράφει χαρακτηριστικά. 

Τις τελευταίες ημέρες το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε ένα ψήφισμα που ζητά την αναγνώριση της τουρκικής ως επίσημης γλώσσας της ΕΕ.

Στο ψήφισμα αυτό αντέδρασε η Βουλγαρία με τον ευρωβουλευτή Άγγελ Τζαμπάζκι. Το κείμενο που εγκρίθηκε λέει μεταξύ άλλων « χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία του προέδρου της Δημοκρατίας της Κύπρου κ. Νίκου Αναστασιάδη, η τουρκική γλώσσα να γίνει επίσημη γλώσσα της ΕΕ και καλεί τα μέρη να επισπεύσουν τη διαδικασία αυτή…», σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας echedoros-a.gr

Ο Τζαμπάζκι πιστεύει ότι αυτή η πράξη είναι μια άμεση απειλή για την εθνική ασφάλεια της Βουλγαρίας και μακροπρόθεσμη απειλή για τα άλλα κράτη μέλη, αλλά αυτό είναι δικό τους πρόβλημα. Το αν αποφάσισαν να αυτοκτονήσουν είναι θέλησή τους, είπε ο Βούλγαρος ευρωβουλευτής.

Το ψήφισμα εγκρίθηκε με 375 ψήφους υπέρ, 133 κατά και 87 αποχές.

Ωστόσο, ο ίδιος είναι πεπεισμένος ότι, αυτό το κείμενο, εάν έρθει στο Συμβούλιο της Ευρώπης, η Βουλγαρία θα πρέπει να ασκήσει βέτο- ανεπιφύλακτα και αμετάκλητα, σημειώνει το βουλγαρικό δημοσίευμα. . 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΚΔΟΣΗΣ ΜΗΝΙΑΙΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥ ΜΕΣΩ TAXISNET! (ΟΔΗΓΙΕΣ - ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ Ε.Σ.)