Το “λουκ” Τσάβες ο Καμμένος και όσα αναμένουν οι στρατιωτικοί

kammenos_chavez
Η στολή παραλλαγής που φόρεσε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος “έπαιξε” περισσότερο στα ΜΜΕ ακόμη και από το σενάριο της ξαφνικής άσκησης που διέταξε και εξελίχθηκε στη βόρεια Ελλάδα και στις Οινούσσες.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγινε το έλα να δεις…
Ο Καμμένος ήταν πάντα γνωστός για την “τρέλα” που είχε με το στράτευμα. Την εποχή της κυβέρνησης Καραμανλή του νεότερου πίεσε όσο του επέτρεπαν οι δυνάμεις του για να γίνει ΥΦΕΘΑ. Δεν του προέκυψε. Στις συζητήσεις που έκανε με τον Τσίπρα πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 λένε πως ο μόνος απαράβατος όρος που είχε θέσει για μετεκλογική συνεργασία ήταν να αναλάβει το ΥΠΕΘΑ.Αυτή τη φορά το πέτυχε…
Από τις πρώτες ακόμη εμφανίσεις του ως ΥΕΘΑ είχε επιλέξει το militaire στυλ. Ξεκίνησε μ΄ένα απλό τζάκετ παραλλαγής κι έφθασε να φορά την αντι-g φόρμα πιλότου μαητικού και χθες την φόρμα παραλλαγής. Φημολογείται ότι η υπερπροσπάθεια που έκανε για να χάσει κιλά – 26 μέχρι στιγμής- είχε ως βασικό κίνητρο να του επιτραπεί να πετάξει με μαχητικό αεροσκάφος.
Κάποιοι θυμήθηκαν ακόμη και τον …Τσάβες βλέποντας τον Καμμένο με την παραλλαγή. Υπερβολικές συγκρίσεις. Ο Τσάβες ήταν αριστερός. Ο Καμμένος αν και τα ΄φερε έτσι η ζωή και βρέθηκε υπουργός Εθνικής Άμυνας σε μία κατ΄όνομα έστω αριστερή κυβέρνηση παραμένει πολιτικός της δεξιάς.Ο Τσάβες υπήρξε στρατιωτικός ,ο Καμμένος θα ήθελε να είχε γίνει όπως φαίνεται. Ίσως το μόνο κοινό τους στοιχείο είναι ότι η χρησιμοποίηση πατριωτικού λόγου που αγγίζει τα όρια του εθνικισμού.
Φορώντας μόνο τη στολή βεβαίως δεν γίνεσαι Τσάβες. Αυτό είναι το ένα δεδομένο. Το δεύτερο είναι ότι ο Καμμένος με την στρατιωτική περιβολή μπορεί να θέλει να στείλει στους στρατιωτικούς το μήνυμα ότι είναι κοντά τους,αλλά θα του υπενθυμίσουε ότι αυτό δεν αρκεί. Νομίζουμε ότι κανένας στρατιωτικός δεν θα τον συγχωρήσει αν αποδειχτεί ασυνεπής σ΄ όσα τους έχει πει,μόνο και μόνο επειδή “γουστάρει” στράτευμα και στρατιωτική ενδυμασία. Καλή η παραλλαγή αλλά δεν μπορεί να σε “καλύψει” απ΄ όσα έχεις μπροστά σου να υλοποιήσεις.
Militaire.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις