Κύπρος: Στις κάλπες την Κυριακή για τις βουλευτικές εκλογές

Στις κάλπες προσέρχονται την Κυριακή οι ψηφοφόροι στην Κύπρο για τις βουλευτικές εκλογές. Τις 56 έδρες της Βουλής διεκδικούν 12 κόμματα ή πολιτικοί σχηματισμοί. Δικαίωμα ψήφου έχουν σχεδόν 543.000 εκλογείς, ενώ στην Κύπρο και στο εξωτερικό θα λειτουργήσουν 1,136 εκλογικά κέντρα, μεταξύ αυτών και ειδικό εκλογικό κέντρο στις κεντρικές φυλακές.

Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 07.00 και θα κλείσουν στις 18.00, με διάλειμμα μιας ώρας, στις 12.00 το μεσημέρι.
Το τελικό αποτέλεσμα σε ποσοστά ψήφων κάθε κόμματος και τον αριθμό εδρών, που εξασφαλίζουν, αναμένεται να ανακοινωθεί γύρω στις23.00 το βράδυ της Κυριακής.
Εν όψει της αυριανής αναμέτρησης τα κόμματα εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για το αποτέλεσμα.
«Ένας ισχυρός Δημοκρατικός Συναγερμός στη Βουλή, σημαίνει και μια ισχυρή κυβέρνηση, για να ολοκληρώσει το έργο που έχει ξεκινήσει», δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος, Αβέρωφ Νεοφύτου. Επίσης, τόνισε ότι σε αυτές τις εκλογές διακυβεύεται η σταθερή προοπτική της χώρας και κάλεσε όλους να θυμηθούν πού ήταν η Κύπρος πριν από τρία χρόνια. «Ένα βήμα πριν από την καταστροφή», είπε.
Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι το δίλημμα είναι «αν θα συνεχίσουμε στον δρόμο της σταθερότητας και της ανάπτυξης ή αν θα ρισκάρουμε να γυρίσουμε πίσω».
Έκκληση προς τους ψηφοφόρους να προσέλθουν στις κάλπες την Κυριακή και να στηρίξουν το ΑΚΕΛ για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των πολλών και όχι των λίγων και εκλεκτών, απευθύνει ο γενικός γραμματέας του κόμματος 'Αντρος Κυπριανού.
Ο κ. Κυπριανού τονίζει ότι η αποχή δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτε, ούτε την ανεργία να μειώσει, ούτε τους μισθούς να αυξήσει, αλλά ούτε και να αποτρέψει τις εκποιήσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις.
Η αποχή, προσθέτει, «δεν πρόκειται να μειώσει την αλαζονεία και τον αυταρχισμό, με τα οποία αυτή η κυβέρνηση αποφασίζει και διατάζει».
Την υπόσχεση ότι το ΔΗΚΟ μπορεί να πάρει την Κύπρο μπροστά, όπως το έχει πετύχει στο παρελθόν, δίδει στους ψηφοφόρους ο πρόεδρος του κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος, σε μήνυμα με τη λήξη της προεκλογικής περιόδου.
Την Κυριακή, προσθέτει, αποδοκιμάζουμε με την ψήφο μας «εκείνους που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία, εκείνους που δεν είχαν σχέδιο και μας κούρεψαν, που πήραν υπέρογκες χρηματοδοτήσεις από πολυεθνικές, καθώς και εκείνους που κρατούν τον λαό στο σκοτάδι και επιδιώκουν επαναφορά του Σχεδίου Ανάν και τη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας».
Κάλεσμα στους πολίτες να στηρίξουν το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ, απηύθυνε ο πρόεδρος του,Μαρίνος Σιζόπουλος. Οι αγώνες και η πολιτική μας διαδρομή, είπε, «μας δίνουν το δικαίωμα να απευθυνθούμε στους πολίτες και να ζητήσουμε την ψήφο τους ,την οποία η ΕΔΕΚ θα τιμήσει και θα δικαιώσει».
«Μας κούρεψαν τις καταθέσεις και μας στέρησαν την ελπίδα, δεν μπορούν όμως να μας αφαιρέσουν το δικαίωμα να αγωνιζόμαστε για τη λευτεριά της πατρίδας, για το κοινωνικό κράτος και για τη νέα γενιά», κατέληξε ο κ. Σιζόπουλος.
Οι Οικολόγοι καλούν τους ψηφοφόρους να ενισχύσουν την εκπροσώπηση του Κινήματος στην Βουλή. Τα κόμματα, που κατέρχονται για πρώτη φορά στις εκλογές, καλούν τους ψηφοφόρους να αποδοκιμάσουν «το πολιτικό κατεστημένο».
Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις